Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Leab Elektronikproduktion | 26 oktober 2012

Leab investerar och ISO-satsar

Kontraktstillverkaren Leab investerar nu i fabriken i Lövånger. Där får ytmonteringslinorna nya ugnar. Samtidigt satsar man också mot ISO 13485.

Kontraktstillverkaren Leab i Lövånger investerar nu i två nya ugnar till ytmonteringslinorna. Båda maskinerna är av märket Vitronics Soltrec MyReflow 930. Enligt vd Martin Linder handlar investeringen ytterst om att det är förmånligt att ha likadana ugnar med tanke på flexibilitetskrav då man lätt kan flytta jobb mellan linorna. Dessutom ska dessa ugnar lämpa sig väl för produktionen av mer komplexa mönsterkort då de levererar hög kvalitet. Satsningen i Lövånger följer tidigare satsningar som man gjort inom Leab-koncernen. Tidigare i år skrev evertiq att Wintech investerat i ny röntgenutrustning.
- Hur många som kommer att få lämna beror lite på hur beläggningsläget ser ut här under vintern.
Medicinteknik framöver Ännu en satsning är att man nu är på väg mot att skaffa sig ISO 13485 för medicinteknik. Det här projektet är ännu i sin linda men man hoppas att det ska vara färdigt 2013. - Vi har sedan tidigare IRIS-certifikatet för järnvägsindustrin. För att få det gjorde vi en noggrann genomgång av vår verksamhet och det är egentligen inte så stor skillnad mellan IRIS och ISO 13485, säger Martin Linder. Bakom beslutet ligger att man dels har kunder inom medicinteknik idag, men också att det finns en rad intressenter som knackar på dörren. Oklar utgång av varsel Evertiq skrev tidigare under hösten att man samtidigt har lagt ett varsel på 45 personer. Anledningen är att marknaden har varit motigare och att kunderna varit mer försiktiga. Just nu är det dock, enligt Martin Linder, oklart vad utgången kommer att bli. - Hur många som kommer att få lämna beror lite på hur beläggningsläget ser ut här under vintern.
Visa fler nyheter
2019-12-03 22:29 V14.8.2-1