Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© pelfophoto dreamstime.com Elektronikproduktion | 10 december 2012

Huawei öppnar FoU-avdelning i Finland

ICT-företaget Huawei, har meddelat att man kommer att investera 70 miljoner euro under en femÄrsperiod för att upprÀtta en forskning och utveckling (FoU) avdelning i Helsingfors, Finland.
Den finska FoU-avdelningen kommer att vara en viktig drivkraft i Huaweis forskning och utveckling av ny teknik för mobila enheter. Inledande projekt kommer att fokusera pÄ utveckling av programvara för smartphones, tablets och rich-media devices, optimering av anvÀndarupplevelsen pÄ befintliga operativsystem som Android och Windows Phone 8. Redan frÄn början planerar Huawei att rekrytera 30 anstÀllda för enheten, med mÄlet att anstÀlla fler Àn 100 under fem Är.

"Vi tror att nyckeln till att bygga vÄrt varumÀrke Àr att ge konsumenterna en tillförlitlig och differentierad anvÀndarupplevelse", sÀger Kenneth Fredriksen, vice ordförande, Huawei central-, öst-och nordeuropa. " Finlands öppna och innovativa miljö Àr en idealisk plats för Huawei att stÀrka vÄr globala FoU-kapacitet för enheter, som skapar möjligheter för bÄde Huawei och den finska telekomindustrin."

Huawei har för nÀrvarande mer Àn 7'000 personer över hela Europa.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2