Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© daimy dreamstime.com Elektronikproduktion | 14 december 2012

ABB lägger ned EPC-verksamheter

ABB kommer att omorganisera divisionen Power Systems i tio lÀnder, nÄgot som innebÀr att verksamheter lÀggs ner i tio lÀnder.
ABB har gjort en strategisk översyn av divisionen efter att lönsamheten under en tid varit ojÀmn trots stora investeringar. Dessa investeringar har bland annat gÀllt produktutveckling, ökad tillverkningskapacitet och förvÀrv av programvaruföretag för att stÀrka produktportföljen.

För att höja lönsamheten och fokusera vÀljer man nu dÀrför att lÀgga ned sin EPC-verksamhet (engineering, procurement and construction) i mer Àn 10 lÀnder dÀr projektavkastningarna inte motsvarar de risker som projekten innebÀr. För att genomföra den nya strategin har divisionen företagit förÀndringar i ledningen och organisationen.

”Vi har gjort betydande investeringar pĂ„ senare tid för att kunna lyfta marginalerna i Power Systems”, sĂ€ger Joe Hogan, koncernchef för ABB. ”Power Systems har dock inte genererat stabila resultat. Detta Ă€r inte acceptabelt; dĂ€rför kalibrerar vi om ambitionerna för bĂ„de tillvĂ€xt, lönsamhet och kassaflöde för divisionen.”

Dessa förÀndringar vÀntas minska redovisat EBIT för Power Systems och ABB i fjÀrde kvartalet 2012 med runt 350 miljoner dollar, varav runt 100 miljoner dollar avser omstruktureringsrelaterade kostnader och andra ej rörelserelaterade nedskrivningar som inte ingÄr i operativt EBITDA.

Resten av summan avser tillkommande förvÀntade kostnader frÄn nedlÀggning av vissa lokala enheter sÄvÀl som överskridna kostnader i ett litet antal projekt. Kostnaderna för ompositioneringen vÀntas vara intjÀnade pÄ ungefÀr tvÄ och ett halvt Är.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1