Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© daniel schweinert dreamstime.com Embedded | 05 februari 2013

RS tillhandahåller Raspberrys A-kort

RS Components meddelar att RS kommer att leverera den nya Model A-versionen av Raspberry Pi, det kreditkortsstora datorkortet som konstruerats för att uppmuntra programmering bland unga och entusiaster vÀrlden över.
RS har Àven undertecknat ett globalt distributionsavtal med Raspberry Pi Foundation om att sÀlja Raspberry Pi i hela vÀrlden.

Raspberry Pi Model A Àr utrustad med 256 MB RAM och en enda USB-port. Till skillnad frÄn den befintliga Model B saknas Ethernet-port. Förutom ett lÀgre pris innebÀr detta att nya Model A fÄtt en lÀgre profil och drar betydligt mindre ström Àn Model B, vilket gör den lÀmpad för batteridrivna fjÀrrapplikationer, till exempel robotteknik och dataregistrering, eller för att skapa ett billigt mediacenter i hemmet. Kortet Àr Àven idealiskt för anvÀndning inom industriella styr- och automatiseringsapplikationer, vilka typiskt sett krÀver fÀrre kortbaserade funktioner vid utvecklingen.

”Lanseringen av Model A-kortet Ă€r en stor nyhet för alla som vill anvĂ€nda Raspberry Pi för att utveckla strömsnĂ„la applikationer”, sĂ€ger Glenn Jarret, Head of Product Marketing pĂ„ RS. ”Det lĂ„ga priset gör den Ă€nnu mer attraktiv för systemintegrerare och ökar tillgĂ€ngligheten för alla som arbetar med en begrĂ€nsad budget, exempelvis inom utbildningsvĂ€sendet.”

Eben Upton pÄ The Raspberry Pi Foundation tillÀgger:

”Vi Ă€r verkligen glada över att Ă€ntligen kunna erbjuda Model A-kortet. Den lĂ€gre strömförbrukningen och den minskade höjden gör att den kommer att passa mycket bra i mĂ„nga av de projekt folk bygger med sina Pi, och vi Ă€r mycket nöjda över att kunna leverera en dator för det pris pĂ„ 25 dollar som vi siktat pĂ„ Ă€nda sedan grundandet av vĂ€lgörenhetsorganisationen The Raspberry Pi Foundation.”
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2