Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Enics Elektronikproduktion | 18 februari 2013

Evertiq intervjuar Enics nye vd

Hannu KeinÀnen tilltrÀder idag som ny vd för kontraktstillverkaren Enics. Han betonar fokus som en av de viktigaste framgÄngsfaktorerna.
Den 18:e februari tilltrÀder Hannu KeinÀnen som ny vd för Enics. Evertiq har intervjuat honom för att fÄ en bild av hans bakgrund och hans vision av ett framgÄngsrikt företag.

Hannu KeinÀnen Àr vÀl bekant med industrin och har arbetat inom EMS-segmentet sedan 1998. En av hans utgÄngspunkter Àr att ett företag bestÄr av de anstÀllda:

”Jag tror pĂ„ ett företag dĂ€r mĂ€nniskor Ă€r entreprenörssjĂ€lar, dĂ€r de verkligen kĂ€nner att de Ă€r del av företaget, och att företaget Ă€r del av dem. Det ska vara roligt. HĂ„rt arbete tillsammans med det roliga. Det Ă€r sĂ„ jag vill se pĂ„ företaget och det Ă€r vad jag ska försöka utveckla under mitt ledarskap.”

Eftersom han Àr ny pÄ sin arbetsplats frÄgade jag vad han tycker om Enics, kontraktstillverkning och vilka intryck han har fÄtt sÄ hÀr lÄngt:

”Först och frĂ€mst Ă€r Enics strategi vacker i sin klarhet. Ett industriellt elektronikfokus, det Ă€r vad jag gillar mest. Det Ă€r viktigt att man fokuserar pĂ„ det som man gör och inte sprider portföljen över för mĂ„nga olika omrĂ„den. Och dessutom har jag mött mĂ„nga hĂ€rliga personer.”

NÀr jag frÄgade vad han tror behöver göras inledningsvis svarade han:

”Jag tror att vi behöver fokusera ytterligare pĂ„ vĂ„r operational excellence och pĂ„ vĂ„ra kunders behov. Vi behöver försĂ€kra oss om att vi erbjuder det frĂ€msta inom kvalitet. Och allt det hĂ€r behöver givetvis balanseras med att ha en hĂ„llbar ekonomisk utveckling."

Enics nÄdde inte den hÀr positionen genom att inte vara nÄgot som inte redan finns dÀr ute. SÄ vad skiljer Enics frÄn konkurrenterna? Enligt Hannu KeinÀnen Àr det flera faktorer som inverkar:

“Det börjar med strategi – man mĂ„ste ha ett fokus – och jag tror att det Ă€r den första skillnaden. VĂ„rt fokus ligger pĂ„ segmentet professionell industriell elektronik. Jag tror ocksĂ„ att vi har en styrka i mĂ€nniskor – vi har folk som har arbetat inom EMS-industrin sedan den dagen dĂ„ det startade.”

Under intervjun gjorde Hannu KeinÀnen ocksÄ klart att hans passion inom EMS-industrin ligger just inom industriell elektronik. Vetskapen om att produkterna som produceras nu kommer att finnas de nÀrmaste hundra Ären.

Med begrÀnsad tid fÄr vi titta tillbaka till Enics och Hannu KeinÀnen senare det hÀr Äret för att se hur han axlar rollen som vd för ett av vÀrldens 30 största EMS-företag.
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1