Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© corepics vof dreamstime.com Elektronikproduktion | 19 februari 2013

Saab uppgraderar luftvärnet

Försvarsföretaget Saab har fÄtt tvÄ nya bestÀllningar frÄn Försvarets Materielverk, FMV, pÄ ett totalt vÀrde av 600 miljoner för uppgradering av det svenska luftvÀrnet.
BestÀllningarna omfattar leverans av nya funktioner för luftvÀrnsledning som Saab tagit fram i anslutning till utvecklingen av det multifunktionella spaningsradarsystemet Giraffe, och som bland annat innebÀr ledningsenheter som kan samordnas med Natos taktiska kommunikationslÀnk, sambandssystem och stridsledningsterminaler samt uppgradering av befintliga radar- och ledningsenheter.

– Saab kommer att leverera ledning och komplett systemintegration inom markbaserat luftvĂ€rn baserat pĂ„ vĂ„rt spaningsradarsystem Giraffe. BestĂ€llningen stĂ€rker Saabs stĂ€llning i luftvĂ€rnsdomĂ€nen bĂ„de i Sverige och internationellt, sĂ€ger Micael Johansson, chef för affĂ€rsomrĂ„de Electronic Defence Systems.

Leveranser kommer att ske under Ären 2014-2017 och arbetet kommer frÀmst att utföras pÄ Saab i Göteborg men Àven pÄ andra orter, bland annat VÀxjö, Arboga och Helsingborg.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2