Annons
Annons
© alexey-utemov-dreamstime.com Elektronikproduktion | 21 februari 2013

Electrolux i blåsväder

Nätverket GoodElectronics höjer rösten mot Electrolux Thailand – företaget har enligt GoodElectronics nämligen otillbörligt avskedat 129 fackliga ledare och medlemmar från anläggningen i Rayong.
Uppdaterad; 2013-02-21 16:30
Nätverket efterlyser att företaget ska respektera arbetstagarnas rättigheter till föreningsfrihet och kollektiva förhandlingar.

GoodElectronics uppmanar nu Electrolux Sverige och Electrolux Thailand att återanställa samtliga av de avskedade arbetarna och att inleda förhandlingar med fackklubben för Electrolux Thailand om rättvis lönejustering. Dessutom uppmanas Electrolux att se till att alla arbetstagare som utför uppgifter relaterade till kärnverksamheten i företaget anställs direkt av Electrolux i stället för via bemanningsföretag

IndustriALL Global Union och svenska IF Metall vädjar även de till Electrolux.

Rättelse: uppgifterna om de 129 anställda kommer från Goodelectronics, det är dock uppgifter som Electrolux tillbakavisar.


I den här artikeln finns Electrolux svar att läsa

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2