Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© laurin-rinder-dreamstime.com Elektronikproduktion | 22 februari 2013

Pressat Impact Coatings satsar på referensinstallationer

2012 Ärs resultat slutade pÄ -24 miljoner kronor. Bolagets kassaflöde beskrivs vara i balans, men om order uteblir kan det bli nödvÀndigt att ta in kapital.
2012 genomförde bolaget en serie kostnadsreducerande ÄtgÀrder som innebar att antalet anstÀllda minskade frÄn 30 till 23 personer.

”Bolaget har efter omstĂ€llningen 2012 en effektiv och vĂ€l fungerande organisation med god balans mellan olika funktioner sĂ„som sĂ€lj, tekniskt support och produktion. De investeringar som gjordes före omstĂ€llningen utgör emellertid alltjĂ€mt ett viktigt strukturkapital och Bolaget bedömer att dessa insatser kommer kunna ge resultat i framtida affĂ€rsdiskussioner.

Bolagets kassaflöde Ă€r i dagslĂ€get i balans men ett externt kapitaltillskott kan visa sig vara nödvĂ€ndigt om de affĂ€rer som förvĂ€ntas försenas eller uteblir”, skriver företaget i sin Ă„rsrapport.

För helÄret ökade rörelseintÀkterna till 24.848 tkr (19.035). Trots ökningen minskade Bolagets rörelsekostnader till 49.460 tkr (50.174). Finansnettot var under Är 2012 positivt, 214 tkr (779). Bolagets resultat förbÀttrades till -24.398 tkr (-51.561). Kassaflödet blev -14.276 tkr (-30.014) för helÄret. Soliditeten vid periodens utgÄng var 90,9% (91,7).

ApplikationsomrÄde Elektriska kontakter

Under 2012 har arbetet frÀmst fokuserats pÄ att testa Silver MaxPhase mot de krav och specifikationer som elektronikindustrin har för sina, Ànnu sÄ lÀnge guldplÀterade kontaktytor. SÄdana tester har genomförts tillsammans med ett flertal kontaktdonstillverkare i vÀrlden och visar att belÀggningen kan anvÀndas som en direkt ersÀttare för guldplÀtering.

Kalkyler genomförda i samarbete med kontaktdonstillverkarna visar ocksÄ att Silver MaxPhase i mÄnga applikationer ger kostnadsbesparingar om 30-60%. Denna kostnadsbesparing har dock visat sig vara otillrÀcklig för att nÄ Ànda fram till avslut i de potentiella affÀrer Impact Coatings hittills varit involverad i.

För att möjliggöra exploatering av den mycket stora marknad som identifierats, krÀvs först referensinstallationer och industriella erfarenheter av den nya lösningen. Bolaget har dÀrför tillfÀlligt fokuserat om mot applikationer dÀr kunden kan erbjudas en teknisk förbÀttring och integrerade tillverkningsprocesser som Àr av strategisk betydelse, snarare Àn en kostnadsbesparing.

Som ett steg i detta inleddes under hösten 2012 en offensiv satsning mot applikationsomrÄdena Prober samt BrÀnsleceller.

Prober bestÄr i sammanhanget av mÀtnÄlar som anvÀnds för produktionskontroll av mönsterkort. En jigg med ett stort antal prober pressas mot mÀtpunkter pÄ kortet som dÀrmed kan funktionstestas. Probernas kontaktering mot kortet Àr av största betydelse för mÀtresultatens tillförlitlighet. För en viss del av probsortimentet utgör slitstyrkan pÄ kontaktbelÀggningen en avgörande faktor.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2