Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© grzegorz-kula-dreamstime.com Komponenter | 26 februari 2013

Intel visar ny plattform i Barcelona

Intel Àr pÄ plats i Barcelona för Mobile World Congress. En rad nyheter lyfts fram, bland annat en ny SoC-plattform.
Man visar bland annat upp en ny tvÄkÀrnig Atom System-on-a-chip-plattform ("CloverTrail+") för smartphones och Androidbaserade pekdatorer.

Den nya Atom-processorplattform ("CloverTrail+") ska enligt Intel leverera god prestanda med lÄg strömförbrukning och lÄng batteritid. Plattformens 32nm tvÄkÀrniga Intel Atomprocessorer, Z2580, Z2560 och Z2520 finns tillgÀngliga i hastigheterna 1.2GHz, 1.6 GHz och upp till 2.0 GHz. Processorn har ocksÄ stöd för Intels Hyper Threading-teknik, som gör det möjligt att köra flera applikationer samtidigt och förbÀttrar den övergripande effektiviteten av processorns kÀrnor.

Den integrerade plattformen inkluderar ocksĂ„ en Intel Graphics Media Accelerator med en grafikkĂ€rna som hjĂ€lper systemet ytterligare upp till 533MHz i ”boost-lĂ€ge”, och som ger upp till tre gĂ„nger bĂ€ttre grafikprestanda jĂ€mfört med Z2640 vad gĂ€ller 3D-effekter, spelande och uppspelning av HD-film. Senare i Ă„r gĂ„r Intel över till 22nm för Atom SoC-plattform och kommer dĂ„ att kunna dra nytta av allt som designen, arkitekturen och 3D-transistortekniken möjliggör.

UtifrĂ„n den nya Intel Atomprocessor-plattformen ”Clover Trail”, berĂ€ttade Intel Ă€ven om den kommande 22nm smartphone Atom SoC-plattformen "Merrifield". Produkten Ă€r baserad pĂ„ Intels ledande 22nm tillverkningsprocess och en helt ny Atom-arkitektur.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2