Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© saniphoto-dreamstime.com Elektronikproduktion | 27 februari 2013

Gebax Unimetron bjuder på solskenshistoria

SÀffles industri har fÄtt rubriker under det senaste Äret pÄ grund av Volvos planerade neddragningar. Men det finns företag som gÄr i andra riktningen.
Gebax föddes ursprungligen med ambitionen att erbjuda smÄ och medelstora företag i Sverige en chans att dra nytta av tillverkning i Kina utan att behöva genomföra en egen etablering. I 2010 köpte man konkursade Unimetron Elektronik i SÀffle och fick dÀrigenom egen produktion i Sverige. Det var ocksÄ i samband med detta som evertiq sist uppdaterade om lÀget. SÄ vad har hÀnt hos kontraktstillverkaren sedan sist?

Vd Göran Emanuelsson förklarar med andan i halsen att det just nu finns vÀldigt mycket att göra, vilket givetvis Àr positivt.

- Förra Äret var ett mellanÄr pÄ sÀtt och vis. Det började lite tungt men vi kompenserade för det mot slutet av Äret. Och nu har vi ett vÀldigt bra Är framför oss som det ser ut. Vi har framför allt fÄtt bra fart pÄ den delen som var Unimetron Elektronik. HÀr har vi sett ökningar frÄn befintliga kunder och mot slutet av förra Äret fick vi ett stort projekt som i princip fördubblar omsÀttningen för kretskortsdelen.

Vad beror det pÄ att kurvan pekar sÄ spikrakt uppÄt för er just nu?

-Jag skulle egentligen sÀga som sÄ att nÀr man Àr ett mindre företag, dÄ Àr man beroende av hur ett fÄtal kunder gÄr. Vi har fördelen att ha flera kunder som det gÄr bra för just nu.

I dagslÀget Àr man 13 personer pÄ plats i SÀffle och hÀr ser man ut att ha gott om jobb Äret ut, kanske till och med sÄ pass att nÄgon ny kommer behöva tas in. Man vill ocksÄ fÄ in en produktionsledare som kan Àgna sig Ät de delarna pÄ heltid. Eventuellt kan det ocksÄ bli till att investera i maskinparken senare i Är för att komplettera tidigare investeringar, bland annat den nya omsmÀltningsugn man skaffade förra Äret.

- Det kÀnns extra positivt att det gÄr bra med tanke pÄ allting som har hÀnt runt Volvo i SÀffle. Det Àr ju givetvis inte bara för oss det gÄr bra, det finns andra företag ocksÄ. Men det Àr en liten kommun och alla arbetstillfÀllen Àr vÀrdefulla, avslutar Göran Emanuelsson.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-1