Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© albert lozano dreamstime.com Elektronikproduktion | 11 mars 2013

Xylem stänger i Kristianstad

Teknologiföretaget Xylem Inc. meddelar i dag att företaget varslar anstÀllda i Kristianstad och avslutar verksamheten för El & Automation pÄ orten.
- Företaget satsar i och med det nyligen kommunicerade förvÀrvet av det australienska bolaget MultiTrode pÄ ett teknikskifte som helt ligger i linje med koncernens tillvÀxtstrategier och mÄl. Genom förvÀrvet fÄr Xylem tillgÄng till en ny modern plattform för att Àven inom omrÄdet för El & Automation vara tekniskt ledande. För vÄr verksamhet inom El & Automation innebÀr det att vi inte lanserar produkten APP800 som hittills utvecklas i Kristianstad sÀger Anders Fredriksen, AffÀrsomrÄdeschef.

Förhandlingarna med de fackliga organisationerna Àr pÄbörjade och företaget varslar nu 26 personer om uppsÀgning. Verksamheten i Sverige koncentreras framöver till Sundbyberg.

- Vi Àr medvetna om att det hÀr Àr en jobbig process för alla inblandade och samverkar nu bÄde med TrygghetsrÄdet och Arbetsförmedlingen för att hjÀlpa berörda pÄ bÀsta sÀtt sÀger Ylwa Wedin Kolfeldt, Personalchef.
Verksamheten i Kristianstad avvecklas nu successivt under vÄren fram till sommaren och kontoret berÀknas stÀnga i mitten av juli.

Xylem Àr en global leverantör av produkter inom vattenteknologi.
Annons
Annons
Annons
Annons
LÀs Àven
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1