Annons
Annons
Annons
Annons
© kheng-guan-toh-dreamstime.com Komponenter | 18 mars 2013

STMicro och Ericsson delar på sig

Ericsson och STMicroelectronics har kommit överens om att dela upp sitt joint venture-bolag ST-Ericsson.

Det föreslås att Ericsson kommer att ta över cirka 1'800 anställda och avtalspartners, i huvudsak från Sverige, Tyskland, Indien och Kina. Det föreslås också att ST kommer att ta cirka 950 anställda, främst i Frankrike och Italien, för att stödja pågående verksamhet och nya produkter som utvecklas inom ST. Uppdelningen av det gemensamma företaget kommer att ske enligt följande:
  • Ericsson kommer att ta på sig design, utveckling och försäljning av LTE multimode thin modem produkter, inklusive 2G, 3G och 4G multimode.
  • ST tar på sig befintliga ST-Ericssons produkter, förutom LTE multimode thin modem, samt därmed förenlig verksamhet samt vissa montering- och testanläggningar.
  • De kommer även att starta nedläggningen av återstående delar av ST-Ericsson.
Den formella överföringen förväntas slutföras under det tredje kvartalet 2013, med förbehåll för myndighetstillstånd. Carlo Ferro kommer att ta över som vd och koncernchef för ST-Ericsson från och med första April, 2013. Ferro är för närvarande vd för ST-Ericsson och efterträder Didier Lamouche, som tidigare meddelats kommer att söka möjligheter utanför företaget. Ferro kommer att leda arbetet för att säkra både kontinuitet för ST-Ericsson och fullbordandet av övergångsfasen. I samband med överlåtelsen av av arbetsstyrkan till moderbolagen kommer ST-Ericsson genomföra omstruktureringar av sin nuvarande verksamhet. Omstruktureringarna kan komma att påverka cirka 1'600 anställda världen över, varav 500-700 i Europa, bland annat 400 till 600 positioner i Sverige och 50 till 80 positioner i Tyskland.
Visa fler nyheter
2019-11-19 17:01 V14.7.13-1