Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© kheng-guan-toh-dreamstime.com Komponenter | 18 mars 2013

STMicro och Ericsson delar på sig

Ericsson och STMicroelectronics har kommit överens om att dela upp sitt joint venture-bolag ST-Ericsson.
Det föreslÄs att Ericsson kommer att ta över cirka 1'800 anstÀllda och avtalspartners, i huvudsak frÄn Sverige, Tyskland, Indien och Kina. Det föreslÄs ocksÄ att ST kommer att ta cirka 950 anstÀllda, frÀmst i Frankrike och Italien, för att stödja pÄgÄende verksamhet och nya produkter som utvecklas inom ST.

Uppdelningen av det gemensamma företaget kommer att ske enligt följande:
  • Ericsson kommer att ta pĂ„ sig design, utveckling och försĂ€ljning av LTE multimode thin modem produkter, inklusive 2G, 3G och 4G multimode.
  • ST tar pĂ„ sig befintliga ST-Ericssons produkter, förutom LTE multimode thin modem, samt dĂ€rmed förenlig verksamhet samt vissa montering- och testanlĂ€ggningar.
  • De kommer Ă€ven att starta nedlĂ€ggningen av Ă„terstĂ„ende delar av ST-Ericsson.

Den formella överföringen förvÀntas slutföras under det tredje kvartalet 2013, med förbehÄll för myndighetstillstÄnd.

Carlo Ferro kommer att ta över som vd och koncernchef för ST-Ericsson frÄn och med första April, 2013. Ferro Àr för nÀrvarande vd för ST-Ericsson och eftertrÀder Didier Lamouche, som tidigare meddelats kommer att söka möjligheter utanför företaget. Ferro kommer att leda arbetet för att sÀkra bÄde kontinuitet för ST-Ericsson och fullbordandet av övergÄngsfasen.

I samband med överlÄtelsen av av arbetsstyrkan till moderbolagen kommer ST-Ericsson genomföra omstruktureringar av sin nuvarande verksamhet. Omstruktureringarna kan komma att pÄverka cirka 1'600 anstÀllda vÀrlden över, varav 500-700 i Europa, bland annat 400 till 600 positioner i Sverige och 50 till 80 positioner i Tyskland.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1