Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© alexander fediachov dreamstime.com Komponenter | 19 mars 2013

'Kommer naturligtvis att påverka telekom i Lund'

I samband med den omstrukturering av ST-Ericsson - med cirka tusen medarbetare i Lund - som har annonserats, funderar man nu i regionen pÄ hur man ska hjÀlpa de som blir utan jobb.
- Vi kÀnner med den personal som kan komma att behöva lÀmna företaget, sÀger Mats Helmfrid, kommunstyrelsens ordförande i Lund.

Enligt företaget handlar det om 400-600 som kan komma att behöva lÀmna företaget. ST Ericsson uppger att det Àr 400 till 600 medarbetare i Lund som pÄverkas, vilket Àr en betydande andel av företagets arbetskraft. I samband med den tidigare omstruktureringen av Sony Ericsson, bildades en styrgrupp för telekom inom FIRS (forsknings- och innovationsrÄdet i SkÄne). Inom den styrgruppen har vi förberett oss för det scenario vi ser i dag, och vi kommer att arbeta vidare med detta tillsammans med region och universitet. En del av ÄtgÀrderna kommer att presenteras senare i vÄr.

- Det Àr svÄrt att veta vilka ÄtgÀrder som ska sÀttas in innan vi vet vilka kompetenser som berörs av uppsÀgningarna, sÀger Per Persson, nÀringslivschef i Lunds kommun. Att ST Ericsson delas upp kommer naturligtvis att pÄverka telekom i Lund, men Lund Àr fortfarande starkt inom omrÄdet. Arbetet med Mobile Heights Àr en lÄngsiktig satsning.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2