Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© andrzej thiel dreamstime.com Elektronikproduktion | 27 mars 2013

Jonas Nilsson till Graphensic

Graphensic förstÀrker med Jonas Nilsson, tidigare vd pÄ LEAD-alumnen SP Devices, som styrelseordförande.
LEAD-företaget Graphensic startades upp av tre forskare som kommersialiserar grafen pÄ kiselkarbid. Grafen Àr ett av de hetaste materialen för framtida tillÀmpningar, men det finns inte mÄnga produkter pÄ marknaden. Inom forskningen behövs material för att studera fysik och enkla tillÀmpningar. Det Àr en balans med tidigt stadium och lovande egenskaper som gör det svÄrbedömt hur och nÀr grafen kan kommersialiseras.

För nÀstan tre Är sedan togs de första stegen med InnovationskontorEtt, som ger forskare stöd till sina kommersialiseringstankar, vid Linköpings universitet för att kommersialisera grafen framstÀllt med en metod som forskarna utvecklat. I november 2011 bildades Graphensic, och togs upp fyra mÄnader senare i LEAD företagsinkubator som erbjuder unga bolag affÀrscoaching. Graphensic har idag ett tiotal kunder och finansierar sin verksamhet genom försÀljning av grafen pÄ kiselkarbid. Intresset Àr stort för bÄde produkt och affÀrsidé.

Nyligen erhöll Graphensic stöd med en halv miljon kronor frÄn Energimyndigheten för internationell affÀrsutveckling. Ett led i detta Àr att ta in Jonas Nilsson som styrelseordförande. Han har tidigare bland annat byggt upp SP Devices frÄn avknoppad forskning till ett kommersiellt bolag. SP devices blev LEAD-alumn 2007.

- Graphensic Àr ett spÀnnande bolag med stor potential, pÄ en marknad som kan erbjuda stora framtida möjligheter. Det ska bli intressant att se hur vi kan ta Graphensic till nÀsta nivÄ, sÀger Jonas Nilsson om sitt nya uppdrag.

Samtidigt fÄr Graphensic en ny affÀrscoach vid LEAD genom Lars Bengtsson som varit vd för Kreatel, som sÄldes till Motorola Är 2006.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1