Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© pinonsky-dreamstime.com Elektronikproduktion | 21 maj 2013

Haldex ska flytta produktion – fler än 200 kan sägas upp

Haldex, som bland annat levererar elektroniska bromssystem till fordonsindustrin, kommer att omstrukturera verksamheten.
Programmet ska leda till en årlig total besparing om runt 100 miljoner kronor, med full effekt från 2015. Den totala kostnaden för programmet uppgår till 250 miljoner kronor.

Beslutet innebär förändringar av den europeiska produktionsstrukturen inklusive omlokalisering av verksamheter från väst till öst, samt produktrationaliseringar. Förändringarna kommer att leda till personalneddragningar om mer än 200
anställda, skriver företaget.

Haldex, vd och koncernchef, Bo Annvik säger:

"Den nya funktionella organisationen har gjort det möjligt för oss att ytterligare
effektivisera vår verksamhet och våra administrativa processer, genom att minska komplexiteten och optimera processerna genom hela värdekedjan. Vi kommer att fortsätta att anpassa vår verksamhet och förbättra effektiviteten och arbeta med vårt produkt-rationaliseringsprogram."

Haldex huvudkontor finns i svenska Landskrona.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-1