Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© rasa-messina-francesca-dreamstime.com Komponenter | 04 juli 2013

Lund - Intels nya satsning

ChipjĂ€tten Intel kommer att etablera sig i Lund – det amerikanska företaget kommer att upprĂ€tta en utvecklingsavdelning i staden – och med det ta över ca 50 anstĂ€llda frĂ„n ST-Ericsson.
Uppdaterad; 2013-07-09 15:05
Det handlar om 50 utvecklare med specialkompetens inom operativsystemet Linux.

"Det Àr jÀttepositivt att det har hittats en part för den kompetens som inte kunde gÄ vidare till nÄgot av moderbolagen," sÀger Karin Hallstan, presstalesperson för Ericsson.

För utvecklarna som fÄtt ett erbjudande (som annars inte skulle gÄtt över till nÄgot av moderbolagen) kommer det bli rÀtt snabba puckar, dÄ skiftet Àr rÀtt nÀrstÄende.

"Det handlar alltsÄ om Augusti redan, om man har fÄtt ett erbjudande det vill sÀga."

Allt Àr dock inte klart för att gÄ vidare, innan Intel vÀljer att avancera sÄ krÀvs det att tillrÀckligt mÄnga av de tillfrÄgade hoppar pÄ projektet, hur mÄnga det rör sig om har parterna valt att inte gÄ ut med.

Camilla Törnblom, informationschef för Intel i Norden berÀttar att Intel Àr intresserade av att anstÀlla sÀrskilda erfarna ingenjörer frÄn ST-Ericsson med kompetens inom mjukvaruutveckling pÄ Linux. De anstÀllda kommer i sÄ fall att tillhöra Open Source Technology Center under Intels Software and Services Group.

Varför Lund och specialkompetensen inom Linux var sÄ viktig förklarar Camilla med att Intel har varit en av de ledande bidragsgivarna till Linux-communityt.

”VĂ„rt bidrag sĂ€kerstĂ€ller bĂ€sta möjliga upplevelse pĂ„ Intel-arkitekturen för nuvarande och kommande operativsystem. Den expertis och erfarenhet de anstĂ€llda i Lund bidrar med kommer att ytterligare stĂ€rka Intels medverkan i utvecklingen av Linux,” skriver Camilla Törnblom i ett email.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1