Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© andres_rodriguez-dreamstime Teknik | 05 juli 2013

Wearable electronics - ge mig en anledning

Jag har sagt det, mina kollegor har sagt det – jag avfĂ€rdar inte idĂ©n om ”wearable electronics” jag vill bara ha ett anvĂ€ndningsomrĂ„de för det.
Google Glass, iWatch och Sony SmartWatch 2 Ă€r bara nĂ„gra befintliga och kommande produkter – helt utan nĂ„gon egentlig nytta. NĂ„ja, jag kanske tog i lite dĂ€r, framstegen som görs vid framtagningen av dessa produkter Ă€r pĂ„ alla sĂ€tt ovĂ€rderliga. Men att ha en SmartWatch som en fjĂ€rrkontroll till mobiltelefonen – jag vet inte jag.

SjÀlvklart finns det sÀkert personer som ser oÀndliga anvÀndningsomrÄden för dessa produkter, jag Àr dock inte dessa. Min gadget, min pryl, jag vill att den ska ha ett solklart anvÀndningsomrÄde. LÄt oss titta pÄ smartphones, en telefon, dÄ var det klart. Jo jo, en smartphone Àr vÀldigt mycket mer, och allt det dÀr andra Àr positiva sekundÀra anvÀndningsomrÄden (inser nu precis att jag antagligen surfar mer med min telefon Àn ringer, men det hör inte hit). Det finns klara omrÄden för produkterna, och sedan sekundÀra, och de lÀmpar sig otroligt vÀl.

Vi tar klockan, primĂ€r uppgift Ă€r att visa tiden, allt annat Ă€r sekundĂ€rt. Och jag mĂ„ste sĂ€ga att det enda, oavsett hur ”smart” denna klocka Ă€r, sĂ„ Ă€r de det jag skulle anvĂ€nda den till. Jag kan nog med sĂ€kerhet sĂ€ga att jag inte ens skulle försöka mig pĂ„ att lĂ€sa min mail pĂ„ den, eller boka in möten – och jag skulle absolut inte anvĂ€nda den som en fjĂ€rrkontroll till min mobiltelefons kamera.

Men fortfarande, företag intresserar sig för denna Àn obeprövade marknad. Dell Àr nu det senaste tillskottet, Sam Burd, global VP of personal computing, hintade till The Guardian att företaget sneglar mot armbandsuren elektronik, och att det Àr möjligt att vi kan fÄ se en sÄdan produkt frÄn företaget. Jag hoppas bara att den kommer att vara mer Àn en fjÀrrkontroll.
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1