Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Hanza Elektronikproduktion | 08 juli 2013

Volvo Bussar i samarbete med HANZA

Volvo Bussar har tecknat en avsiktsförklaring med kontraktstillverkaren HANZA om att leverera komponenter till bussfabrikerna i Europa.
Samarbetet ger HANZA möjlighet att expandera sin nuvarande verksamhet i VÀrmland genom att förlÀgga delar av den nya tillverkningen till Volvos tidigare fabrik i SÀffle.

”Vi undersöker kontinuerligt möjligheterna att utveckla vĂ„r strategiska komponentsförsörjning, sĂ€ger HĂ„kan Karlsson, Executive Vice President, Business Areas, i Volvokoncernen. ”I HANZA har vi funnit en bred tillverkningspartner, som dessutom kan hjĂ€lpa oss att ta till vara den stora kompetens som byggts upp i SĂ€ffle. Det Ă€r med glĂ€dje vi ser att vĂ„rt arbete kan ge möjligheter att skapa nya jobb Ă„t tidigare Volvo-medarbetare.”

HANZA Àr en av Nordens snabbast vÀxande kontraktstillverkare, vars affÀrsmodell bygger pÄ att upprÀtthÄlla en lÄngsiktig tillverkning i Sverige i kombination med en egen global produktion. Tillverkningskoncernen har i dag 13 fabriker i sex lÀnder, varav fyra i Sverige.

”Vi ser en stor potential för vĂ„ra fabriker i VĂ€rmland, bland annat tack vare nĂ€rheten till Norge”, sĂ€ger Erik Stenfors, koncernchef HANZA. ”Genom samarbetet med Volvo kan vi utöka vĂ„rt erbjudande till att Ă€ven omfatta nya tillverkningsteknologier i SĂ€ffle.”

Samarbetet med Volvo bedöms medföra arbete för omkring 50 personer.

”Det hĂ€r Ă€r ett riktigt positivt besked för vĂ„r kommun", sĂ€ger Sven Junzell, Kommunchef, SĂ€ffle kommun. "Vi har sett hur HANZA skapat arbetstillfĂ€llen i VĂ€rmland och haft flera samtal rörande en etablering hĂ€r i SĂ€ffle. Med hjĂ€lp av dagens besked kan vi konkretisera diskussionen och se hur vi kan stödja dem i planerna pĂ„ en ny fabrik.”

Parterna kommer nu att utarbeta en detaljerad plan för samarbetet, vilken kommer att presenteras under hösten. I den ingÄr samarbete inom ett flertal tillverkningsteknologier sÄvÀl globalt som i den nya planerade HANZA- enheten i SÀffle.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1