Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© mariusz-szachowski-dreamstime.com Elektronikproduktion | 08 juli 2013

Sensys skriver kontrakt med Trafikverket

Sensys Traffic och Trafikverket har skrivit flerÄriga kontrakt för leverans av mÀtsystem och mÀtskÄp för trafiksÀkerhetskameror. Kontrakten bedöms vara vÀrda upp till 550 mkr, och lÀgst 110 mkr.
Sensys vann tidigare i Är upphandlingarna av mÀtsystem och mÀtskÄp. Upphandlingen av mÀtsystem överklagades men efter dom i förvaltningsrÀtten har Sensys och Trafikverket nu tecknat kontrakt för bÄde mÀtsystem och mÀtskÄp. Kontrakten löper tre Är med möjlighet till förlÀngning i upp till ytterligare sex Är. För service och underhÄll kan kontraktet förlÀngas med ytterligare fem Är efter de sex optionsÄren.

”Kontrakten gör oss till totalleverantör och dĂ€rmed en partner till Trafikverket pĂ„ trafiksĂ€kerhetsomrĂ„det. Det stĂ€rker vĂ„r marknadsposition vĂ€sentligt och ger oss en solid plattform att expandera vĂ„r internationella affĂ€r frĂ„n, bĂ„de inom system och service”, sĂ€ger VD Johan Frilund.

Trafikverket ska under kontraktens första tre Är ersÀtta 700 befintliga kameror och har för detta Ätagit sig att köpa trafiksÀkerhetskameror för minst 110 mkr. Den tekniska livslÀngden för ytterligare 400 kameror berÀknas löpa ut under perioden varför Àven dessa kan komma att bytas ut. Kontraktet omfattar dessutom möjlighet för Trafikverket att avropa regelbunden kontroll och underhÄll samt reservdelar, vilket inte inrÀknats i kontraktssumman.

Trafikverket vill bygga ut systemet med trafiksÀkerhetskameror och har dÀrför inkluderat en möjlighet till detta i kontrakten med Sensys. I sin remissutgÄva av den Nationella Transportplanen har Trafikverket angett att ytterligare 600 mil vÀg utöver dagens ca 300 mil planeras att utrustas med trafiksÀkerhetskameror fram till 2025.

Sammantaget medför detta att Sensys bedömer det som sannolikt att under kontraktstiden erhÄlla order pÄ upp till 140 mkr utöver specificerade 110 mkr. Om Trafikverket förlÀnger kontrakten och om systemet med trafiksÀkerhetskameror byggs ut i enlighet med den föreslagna Nationella Transportplanen kan ordervÀrdena under förlÀngningen uppgÄ till 300 mkr. Slutliga vÀrden av order avgörs av framtida beslut.

Leverans av prototyp och serielikare berÀknas ske under 2013 varefter serieleveranser berÀknas starta 2014.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1