Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© joingate-dreamstime.com Elektronikproduktion | 22 juli 2013

Extra: Incap planerar att slå ihop verksamheten med Inission

Svenska Inission blir största Àgare i Incap med 26 procent. Dessutom har en option lagts in om sammanslagning av affÀrsverksamheterna, nÄgot som skulle skapa en ny Nordisk jÀtte inom EMS.
Den 21 juli slöts ett avtal mellan Inission och Incap som innehÄller en option för att kombinera och ena Inission ABs verksamhet med Incaps. Huruvida Inission vÀljer att anvÀnda denna option ska offentliggöras i slutet av Äret.

Om Inissions finansiella samarbetspartners gÄr med pÄ denna affÀr kommer i sÄ fall Incap Corporation köpa aktier i Inission ABs dotterbolag och verksamhet. Köpeskillingen blir dÄ beroende av Inissions resultat.

Om förvÀrvet gÄr igenom bedöms Inission-Incap ha sammanlagda intÀkter pÄ 100 miljoner euro och nÄ lönsamhet inom en tvÄÄrsperiod.

Fredrik Berghel pÄ Inission sade i samband med nyheten:

– EMS-industrin konsolideras och Inission vill vara proaktiva med denna konsolidering. Sammanslagningen av Incap och Inission kommer att resultera i en vĂ€ldigt attraktiv ny struktur i verksamheten och det nya företaget kommer att ha en stark nĂ€rvaro utöver Sverige och Finland ocksĂ„ pĂ„ den globala marknaden.

Han rÀknar med synergier inom sÄvÀl marknadsföring som produktion och sourcing. Sammanslagningen ger ocksÄ Inission tillgÄng till Incaps fabrik i Indien, nÄgot som ger nya möjligheter för den svenska marknaden, samtidigt som fabriken i Vaasa ger ökade möjligheter inom mekanisk produktion.
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1