Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© tom_schmucker-dreamstime.com Elektronikproduktion | 06 augusti 2013

IAC stämmer Saab över kvarlämnade verktyg

Det handlar om över 800 verktyg som användes för tillverkningen av produkter till specifika Saab-modeller, till saken hör att verktygen fortfarande står kvar hos IAC.
Runt om i IACs europeiska fabriker står det sammanlagt 841 verktyg, bara i IAC:s fabriker i Färgelanda och Skara står 765 verktyg. I sin stämningsansökan skriver IAC att man har haft kostnader för bland annat lokalhyra och försäkring. Företaget menar att konkursbona har gett ett uppdrag åt IAC att förvara och vårda verktygen, som fortfarande står kvar i fabrikerna.

IAC har begärt att konkursbona återhämtar verktygen och har efterfrågat en plan på hur detta skulle ske. De har ännu inte återkommit med svar. På grund av denna passivitet stämmer IAC nu Saab Automobiles konkursbo på drygt 6,3 miljoner.

IAC uppger att konkursbona, Saab Automobile tillsammans med dotterbolagen Tools och Powertrain, har haft ekonomisk nytta av att verktygen tagits om hand av företaget, samt att verktygen var och är av mycket stort ekonomiskt värde för konkursbona.

Samtidigt pågår en rättsprocess där Saab Automobiles konkursförvaltare stämt IAC på drygt 4,3 miljoner kronor.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2