Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© philcold-dreamstime.com Teknik | 21 augusti 2013

Ericsson, Nokia, Facebook, Samsung – nu ska internet spridas

Initiativet Internet.org samlar flera företag som Àr framstÄende inom sina fÀlt. MÄlet Àr att tillgÀngliggöra internet för ytterligare 5 miljarder mÀnniskor.
Idag har ungefÀr en tredjedel av vÀrldens befolkning, 2,7 miljarder, tillgÄng till Internet. Det vill företagen i sammanslutningen Àndra pÄ. Bland grundarna finns Facebook, Ericsson, MediaTek, Nokia, Opera, Qualcomm och Samsung.

Idag offentliggjordes projektet kallat Internet.org. Tanken Àr att företagen ska gÄ in i gemensamma projekt, utbyta kunskap och hjÀlpa till att sprida mobil teknologi som möjliggör visionen.

Tre mÄl Àr uppsatta: Att hitta modeller som gör att mÀnniskor har rÄd att anvÀnda nÀtet, att anvÀnda data mer effektivt och att hjÀlpa företag att driva pÄ tillgÀngligheten.

"I mer Àn 100 Är, har Ericsson varit att möjliggöra kommunikation för alla och idag mer Àn sex miljarder mÀnniskor i vÀrlden tillgÄng till mobiltelefoni ", sÀger Hans Vestberg, vd och Koncernchef för Ericsson. "Vi Àr fast beslutna att vara med och forma Networked Society - dÀr alla och allting kommer att anslutas i realtid, skapa frihet, egenmakt och möjlighet att förÀndra samhÀllet. Vi tror att prisvÀrd uppkoppling och tillgÄng till internet förbÀttrar mÀnniskors liv och hjÀlper till att bygga en mer hÄllbar planet och dÀrför Àr vi glada över att delta i internet.org."
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1