Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© pengyou93 dreamstime.com Elektronikproduktion | 26 augusti 2013

Robotföretag vinner upphandling

TvÄ svenska företag har fÄtt en möjlighet i den första paneuropeiska förkommersiella upphandlingen, projekt SILVER. Upphandlingen syftar till att utveckla robotikbaserade lösningar som ska öka livskvaliteten för Àldre.
De svenska företagen Bestic AB och Bioservo Technologies AB fick bÀst poÀng i utvÀrderingen och fÄr nu finansiering för att i ett första steg utveckla sina robotiklösningar vidare i en konceptstudie. Goda möjligheter finns att företagen dÀrefter Àven fÄr utveckla prototyper och testserier i senare stadier i upphandlingen.

Syftet med Projekt SILVER Àr att upphandla utveckling av nya tekniska lösningar som baseras pÄ de senaste Ärens framsteg inom robotik. Lösningarna ska ge Àldre mÀnniskor ett tryggare och vÀrdigare vardagsliv och möta Europas utmaning med en Äldrande befolkning.

SILVER (Supporting Independent LiVing for the Elderly through Robotics) Àr ett europeiskt konsortium frÄn Storbritannien, NederlÀnderna, Danmark, Finland och Sverige. FrÄn Sverige deltar VINNOVA och VÀsterÄs stad.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1