Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© stevanovicigor-dreamstime.com Analys | 29 augusti 2013

USA-tillverkad Motorola jämförbar i kostnad med outsourcat

Igår skrev evertiq om produktionsflytten som nu har börjat gå hem mot USA igen. Och här är ytterligare lite goda nyheter i den kontexten.
Konventionellt talas det mycket om att det är billigare att producera i Asien än vad det är i Nordamerika, något som varit en pådrivande kraft i outsourcingen.

Den nya telefonen från Motorola, Moto X, utmanar det tankesättet. Totalt ligger BOM-listan (stycklistan) på 214 dollar, enligt IHS. Utöver det får 12 dollar läggas på för monteringen. Sammantaget ligger telefonens tillverkningskostnad på 226 dollar.

Med de siffrorna hamnar telefonen i mitten av andra stora varumärken, i detta exempel Apples iPhone 5 och Samsungs Galaxy S4. Den sistnämnda telefonen med 16 GB minne har en BOM på 237 dollar och motsvarande har iPhone 5 en BOM på 207 dollar.

Monteringen av Motorolas Moto X kostar 3,50 respektive 4,00 dollar mer än dessa telefoners montering i Asien, men totalkostnaden är ändå bara 9 procent högre än iPhone och 5 procent lägre än Galaxy S4.

Telefonen har också, ska sägas, jämförbara specifikationer som de övriga nämnda telefonerna. Här nedan finns lite mer information om detta.

© IHS
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2