Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 19 februari 2002

Telia köper Brittiskt konkursbo

Telia köper 360 Networks brittiska tillgångar. 1500 fiberkilometer tillförs Viking Network
Telia International Carrier expanderar sitt Vikingnät genom köpet av 360 Networks tillgångar i Storbritannien. 360 Networks verksamhet bedrivs i dagsläget under konkursförvaltning. Tillskottet utökar Telias närvaro på den brittiska marknaden och är en grund för fortsatt expansion i regionen.

Avtalet avser fibrer och samlokaliseringsstationer. Kabeln består av 216 fibrer och sträcker sig från London till Reading och Bristol i väst, vidare norrut mot Birmingham och Manchester, österut mot Leeds och söderut till Peterborough, Cambridge och åter till London. Förutom kabelsträckningen på 1.200 km, utökas Vikingnätet med 300 kilometer cityringar i Liverpool, Leeds, Sheffield, Leicester, Cambridge, Reading och Birmingham. Satsningen i det nya nätet utgör några procent av Telia International Carriers planerade investeringar för 2002 och kommer att ha marginell EBITDA påverkan på kort sikt.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-1