Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Analog Devices Application Notes | 14 oktober 2013

Model-based design ... - sida 3

Den experimentella konfigurationen som anvÀnds som bakgrund för denna rapport baseras pÄ en ARM CortexŸ TM---M4-mixad­--signalprocessor frÄn Analog Devices som anvÀnds med kombinerade verktyg frÄn IAR och Mathworks, för att uppnÄ en fullstÀndig implementation av MBD-plattformen.
Varje steg som beskrivs ovan har en direkt lÀnk till de tillgÀngliga verktygen och den övergripande implementationen. Som kan ses i bild 5, erbjuder varje verktygskedja olika vÀrden. I MBD, mÄste utvecklaren vÀlja hur man ska balansera mellan anvÀndningen av dessa verktygskedjor med det sammanlagda vÀrdet som skapas av den oberoende MBD-plattformen.

Alla bilder © Analog Devices.

För mÄlplattformen Àr ny en realtidsutvecklingsmiljö pÄ plats för att modellera, simulera, utvÀrdera, installera och optimera systemets totala prestanda och kapacitet.

Allt detta baseras pÄ MBD och det balanserade urvalet av systemparametrar, vilket resulterar i en klassbÀsta flexibilitet dÀr specifik optimering behövs. PÄ detta sÀtt har en skalbar modell realiserats av ett system som underlÀttar anvÀndning och ÄteranvÀndning av kod, antingen baserat pÄ befintlig Àldre kod eller funktioner, eller helt nya byggblock baserade pÄ standard C- eller grafisk funktionalitet (Simulink/MATLAB-modeller i linje med den kompletta simuleringen och utvecklingsfasen).

Det Àr inte bara frÄn programvaru-perspektiv möjligt att Àndra den övergripande konfigurationen, utan sÄ snart rÀtt enhetsdrivrutiner för ett system utvecklats, kan en utvecklare Àndra systemets resurser, maskinvaru-elementen och övergripande programvara för sluttillÀmpningen eller systemet. Dessutom, genom att man kan styra realtidsaspekterna av systemtimingen som helhet blir det möjligt att optimera systemets schemalÀggning direkt via denna miljö.

Genom att ta en djupare titt pÄ den klassiska skissen av ett drivsystem kan man nu visualisera kapaciteten hos denna arkitektur. Det Àr möjligt att optimera varje element i "drivningen" och fokusera arbetet pÄ det element som Àr mest kritiskt för det slutliga systemet. Detta innebÀr att, om till exempel skyddsfunktionalitet och skalning Àr av central betydelse, kan fokus lÀggas pÄ det mekaniska systemet i kombination med den elektriska styrningen och strömsystemet.

En blandning av simulerade resultat och realtidsdata kan anvĂ€ndas för att övervaka systemets beteende, vilket tillsammans bildar en "levande" optimering. Å andra sidan, om brusstörningar försĂ€mrar systemets totala effektivitet, kan mĂ€tningar av dessa anvĂ€ndas i skalbara filter och observatörer som minimerar problem med brus i maskinvaran för ett optimalt lĂ€ge. NĂ€r alla faktorer har modellerats och samlats ihop kan det sista steget i installationsfasen inledas och en fullstĂ€ndig implementeringsfas pĂ„ mĂ„lsystemet Ă€r en realitet.

Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1