Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Analog Devices Application Notes | 14 oktober 2013

Model-based design ... - sida 4

Genom hela MBD-designflödet och via Mathworks och IAR, Àr implementeringen av övergripande modell och kompileringen av kod nu möjlig.
Genom hela MBD-designflödet och via Mathworks och IAR, Àr implementeringen av övergripande modell och kompileringen av kod nu möjlig. Varje steg eller element i modellen av "drivsystemet" representeras nu av en MATLAB- och Simulink-modell som Àr skalad till rÀtt nivÄ för optimala designkriterier. Varje element i modellen baseras pÄ standardverktygslÄdor och blockuppsÀttningar frÄn Mathworks och kan ÄteranvÀndas pÄ alla element i en viss design.Dessa element representerar ocksÄ de olika omrÄdena i drivsystemet och kan finjusteras helt för att minimera modell vs. installation-felet. Genom realtidsinstallationsmetoder och kompilering i denna blandade miljö, Àr det ocksÄ möjligt att kombinera befintlig C-kod skriven för hand med ARM Cortex M4-optimerad C-kod genererad av Embedded CoderŸ, verktyget för generering av produktionskod för MATLAB och Simulink. Hela denna process gör det möjligt för anvÀndare att ÄteranvÀnda befintlig kunskap om motorstyrningsdesign pÄ rÀtt nivÄ. Vid denna tidpunkt kan IAR Embedded Work Bench ta den genererade koden och kompilera hela projektet för ARM Cortex M4, som stÀnger MBD-implementeringsfasen för detta system.

Sedan dess början har MBD ifrÄgasatts med avseende pÄ sin kapacitet och funktionalitet jÀmfört med traditionell systemutveckling och pÄ sitt utnyttjande av systemets totala resurser. Det Àr hÀr starka insatser frÄn komponentleverantörer, simulerings- och installationsleverantörer och verktygskompilatorleverantörer har "slagits ihop" och resultaten idag Àr jÀmförbara med traditionella installationsmetoder. SjÀlvklart kan all kodutveckling skriven för ett realtidssystem skapas pÄ ett ineffektivt sÀtt, beroende pÄ vilken implementeringsmetod som anvÀnds.

Med MBD kan profilering, tvÀroptimeringsalternativ och starka fördelar inom sÀkerhetskritisk systemutveckling kombineras sÄ att kodutvecklingskostnaderna minimeras och högsta prestandaresultat uppnÄs. MathWorks erbjuder verktygskvalificering för anvÀndning av Embedded Coder med IEC 61508, ISO 26262 och relaterade funktionella sÀkerhetsnormer.

Denna blandning av egenskaper Àr mycket svÄrare att uppnÄ i ett standarddesignflöde. I exemplet ovan implementeras en vanlig FOC-modell pÄ Analog Devices ADSP-­-CM40x-serien. I denna modell, utförs lÀges- och strömloopsÄterkoppling pÄ 15 us, vilket stöder realtidsprofilering av bÄde strömschemat och felsökningsegenskaperna. Det ger och spÄrningsfunktioner för det totala FOC-schemat. BÄde MBD-simuleringsresultat och realtidsdata kan nu utvÀrderas och jÀmföras med en ideal systemfunktionalitet i förhÄllande till mÄlspecifikationen. Detta ger i slutÀndan utvecklaren möjlighet att stÀndigt förbÀttra systemets effektivitet, funktion och prestanda och att utvÀrdera hur ett visst element eller komponent i signalkedjan presterar mot specifikationen.

Denna rapport har beskrivit ett "nytt" sÀtt att utforma ett motorstyrsystem med anvÀndning av MBD. Dagens inbÀddade processorer mÄste ha en balans mellan prestanda, pris och storlek för att möjliggöra utveckling och abstraktioner pÄ högre nivÄ av grafiska verktyg, som utgör grunden för starkt optimerade system för att möta krav pÄ tid till marknad, sÀkerhet, prestanda och skalbarhet.

Alla bilder © Analog Devices.
-----

KĂ€lla: Analog Devices
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2