Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Mydata Elektronikproduktion | 24 oktober 2013

Fortsatt tufft för Micronic Mydatas ytmontering

"Den svaga efterfrÄgan under det första halvÄret 2013 har fortsatt in i tredje kvartalet och resultatet har pÄverkats av lÀgre försÀljning och av en stark krona", skriver vd Lena Olving.
NettoomsÀttningen för kvartalet minskade till 220 miljoner kronor (277), och rörelseresultatet uppgick till 9 (-12) miljoner. För perioden januari-september 2013 landade nettoomsÀttningen pÄ 672 (873) miljoner kronor. Rörelseresultatet uppgick till -10 (-20). Rörelseresultatet Àr justerat för engÄngskostnader pÄ 120 miljoner. Bolagets tidigare bedömning om en försÀljning 2013 i nivÄn 1'200 miljoner kronor kvarstÄr.

"AffÀrsomrÄde ytmontering visar fortsatt minskad orderingÄng och försÀljning, vilket skapar större osÀkerhet kring nÀr en ÄterhÀmtning pÄ vÄra huvudmarknader intrÀder."
VD Lena Olving kommenterar:

"AffÀrsomrÄde ytmontering visar fortsatt minskad orderingÄng och försÀljning, vilket skapar större osÀkerhet kring nÀr en ÄterhÀmtning pÄ vÄra huvudmarknader intrÀder. Utnyttjandegraden av maskritare Àr pÄ en fortsatt historiskt hög nivÄ ute hos vÄra kunder. Men trots det och trots positiva signaler fortsÀtter vÄra kunder att avvakta med kapacitetsinvesteringar.

Det höga kapacitetsutnyttjandet bidrar dock till att koncernens eftermarknadsaffÀr Àr fortsatt stark inom bÄda affÀrsomrÄdena.

I början av oktober fick vi en annullering av en order pÄ ett LDI-system. Kunden, som ser ett minskat behov av utvecklingskapacitet, har dock försÀkrat oss om att deras tilltro till vÄr LDI-teknologi Àr oförÀndrad.

Sedan jag tilltrÀdde i juli har jag bland annat hunnit trÀffa flera av vÄra kunder inom bÄda affÀrsomrÄdena. VÄra kunder bekrÀftar mina intryck av Micronic Mydata, nÀmligen att det finns en imponerande kompetens och teknikhöjd som resulterar i avancerade produkter med ofta vÀrldsledande marknadsposition. Vi ska utnyttja den kompetens och den innovationsförmÄga som finns för att bygga vidare och skapa ett lÄngsiktigt lönsamt företag. "
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2