Annons
Annons
Annons
Annons
© fiscal-reports-stats/bdriver-dreamstime.com Elektronikproduktion | 24 oktober 2013

Ericsson ökar resultatet

Telekombolaget Ericsson hade, sett till helheten, ett mycket stabilt kvartal med svagt minskad omsättning men bättre resultat. Samtidigt anger man att försäljningen är under tryck.

För kvartalet minskade försäljningen med 3 procent till 53,0 miljarder svenska kronor. Försäljningen för jämförbara enheter, justerad för valutaeffekter, ökade med 3% jämfört med samma kvartal föregående år. Rörelseresultatet, inklusive joint venture, låg på 4,2 (3,1) miljarder. Periodens resultat uppgick till 3,0 (2,2) miljarder. Vd Hans Vestberg skriver bland annat: "Vi ser för närvarande att försäljningen är under visst tryck. Detta är framför allt drivet av valutaeffekter samt att två stora utbyggnadsprojekt för mobilt bredband i Nordamerika nådde sin kulmen under första halvåret 2013. Försäljningen påverkades också i Japan där vi närmar oss slutförandet av ett större projekt.
"Det makroekonomiska klimatet har stabiliserats på många OECD-marknader. Det råder dock fortfarande osäkerhet i vissa delar av världen"
I Kina har två stora operatörer nu valt leverantör för 4G/LTE. Trots att vi har en obefintlig marknadsandel inom 3G hos dessa kunder, så har de valt Ericsson som teknologileverantör och vi fortsätter nu arbetet utifrån denna initiala tilldelning. Den europeiska marknaden börjar nu röra sig framåt med fortsatta investeringar i WCDMA/LTE och en av de ledande operatörerna har offentliggjort omfattande investerings-planer. Ericsson ser nu tillväxt och förbättrade marginaler i flera europeiska marknader då nätmoderniseringsprojekten gradvis avslutas och försäljningen rör sig nu allt mer mot ny kapacitet och affärer inom LTE. Det makroekonomiska klimatet har stabiliserats på många OECD-marknader. Det råder dock fortfarande osäkerhet i vissa delar av världen. De långsiktiga förutsättningarna för branschen är fortsatt goda och vi är väl positionerade att fortsätta stödja våra kunder på den föränderliga ICT-marknaden."
Visa fler nyheter
2019-11-21 10:53 V14.7.14-2