Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© john-valenti-dreamstime.com Mönsterkort | 30 oktober 2013

Cad-resurs gillar utmaningar

Konstruktionsbolaget Cad-resurs vill hjälpa sina kunder att konstruera effektivare elektronik. Med bakgrund i Saab är erfarenheten från branschen gedigen.

Johan Lindh startade 1990 Cad-Resurs, men då som en ”hobby-verksamhet”. Dessförinnan arbetade han hos Saab-Cad med just mönsterkorts- och kretskortslayout. 2001 sjösattes Cad-resurs som heltidsprojekt och trots ett svängigt 2000-tal har man kunnat ta sig både framåt och uppåt. Idag är man sex stycken anställda i Linköping – företagets hemort. Utöver det är man också en person som sitter i Stockholm i det kontor som öppnades 2012. Parallellt med konstruktionsverksamheten driver man också utbildningar inom konstruktion.
Johan Lindh, © Cad-resurs
Du har varit verksam i elektronikbranschen med att konstruera sedan 1984. Vad har förändrats på den tiden, frågar vi Johan Lindh. – Jag upplever att projekten är mycket större idag. Ofta är flera konstruktörer inblandade på ett och samma projekt. Förut var det mindre och enklare kort och idag är det mycket tuffare och svårare kort man arbetar med. Sedan har det hela tiden kommit bättre och bättre verktyg som ger mer stöd. Inom Cad-resurs har vi idag sett ett behov av att vi behöver utveckla oss i olika riktningar så att vi kan stödja varandra för att täcka in så mycket som möjligt. Någon egentlig marknadsnedgång finns inte på kartan just nu, snarare upplever man att det finns mer att göra – något som delvis är ett resultat av att man spridit sig över flera branscher. – När en går upp går en annan ned och så håller det på. Vi befinner oss i de flesta segmenten, med undantaget konsumentelektronik där vi inte har så mycket. Vi gillar att jobba mot exempelvis försvar och industri. Det får gärna vara teknikintensiva marknader. Vi vill jobba med de tuffaste och svåraste konstruktionerna. Idag återfinns de flesta av kunderna i Sverige och man har gjort insteg också i Norge. Ambitionen för företaget är att växa, framför allt i Sverige. Genom att fortsätta växa hoppas man nämligen att man ska kunna åta sig jobb som mindre firmor inte kan, samt att man ska bli flexiblare. När man utökar är dock oklart. – Det handlar för oss väldigt mycket om när rätt person knackar på dörren, avslutar Johan Lindh.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-11-12 07:31 V14.7.10-2