Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© john-valenti-dreamstime.com Mönsterkort | 30 oktober 2013

Cad-resurs gillar utmaningar

Konstruktionsbolaget Cad-resurs vill hjÀlpa sina kunder att konstruera effektivare elektronik. Med bakgrund i Saab Àr erfarenheten frÄn branschen gedigen.
Johan Lindh startade 1990 Cad-Resurs, men dĂ„ som en ”hobby-verksamhet”. Dessförinnan arbetade han hos Saab-Cad med just mönsterkorts- och kretskortslayout. 2001 sjösattes Cad-resurs som heltidsprojekt och trots ett svĂ€ngigt 2000-tal har man kunnat ta sig bĂ„de framĂ„t och uppĂ„t. Idag Ă€r man sex stycken anstĂ€llda i Linköping – företagets hemort. Utöver det Ă€r man ocksĂ„ en person som sitter i Stockholm i det kontor som öppnades 2012. Parallellt med konstruktionsverksamheten driver man ocksĂ„ utbildningar inom konstruktion.

Johan Lindh, © Cad-resurs
Du har varit verksam i elektronikbranschen med att konstruera sedan 1984. Vad har förÀndrats pÄ den tiden, frÄgar vi Johan Lindh.

– Jag upplever att projekten Ă€r mycket större idag. Ofta Ă€r flera konstruktörer inblandade pĂ„ ett och samma projekt. Förut var det mindre och enklare kort och idag Ă€r det mycket tuffare och svĂ„rare kort man arbetar med. Sedan har det hela tiden kommit bĂ€ttre och bĂ€ttre verktyg som ger mer stöd. Inom Cad-resurs har vi idag sett ett behov av att vi behöver utveckla oss i olika riktningar sĂ„ att vi kan stödja varandra för att tĂ€cka in sĂ„ mycket som möjligt.

NĂ„gon egentlig marknadsnedgĂ„ng finns inte pĂ„ kartan just nu, snarare upplever man att det finns mer att göra – nĂ„got som delvis Ă€r ett resultat av att man spridit sig över flera branscher.

– NĂ€r en gĂ„r upp gĂ„r en annan ned och sĂ„ hĂ„ller det pĂ„. Vi befinner oss i de flesta segmenten, med undantaget konsumentelektronik dĂ€r vi inte har sĂ„ mycket. Vi gillar att jobba mot exempelvis försvar och industri. Det fĂ„r gĂ€rna vara teknikintensiva marknader. Vi vill jobba med de tuffaste och svĂ„raste konstruktionerna.

Idag Äterfinns de flesta av kunderna i Sverige och man har gjort insteg ocksÄ i Norge. Ambitionen för företaget Àr att vÀxa, framför allt i Sverige. Genom att fortsÀtta vÀxa hoppas man nÀmligen att man ska kunna Äta sig jobb som mindre firmor inte kan, samt att man ska bli flexiblare. NÀr man utökar Àr dock oklart.

– Det handlar för oss vĂ€ldigt mycket om nĂ€r rĂ€tt person knackar pĂ„ dörren, avslutar Johan Lindh.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1