Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© daniel schweinert dreamstime.com Teknik | 30 oktober 2013

30 miljoner till företagsinkubatorer

NÀringsminister Annie Lööf presenterade idag en ny satsning pÄ de svenska inkubatorerna. 2014 förstÀrks verksamheten med ytterligare 30 miljoner kronor utöver Vinnovas grundanslag pÄ 50 miljoner kronor.
– Inkubatorerna utgör ett viktigt verktyg för att skapa en kreativ och dynamisk företagsmiljö. De erbjuder bland annat stöd och rĂ„dgivning för kunskapsintensiva och snabbvĂ€xande företag i tidiga faser att utveckla affĂ€rsidĂ©er och komma ut pĂ„ internationella marknader. Möjligheten att verka inom en inkubator ökar ofta företagets attraktionskraft för bĂ„de investeringar och för kundbestĂ€llningar, sĂ€ger Annie Lööf.

Satsningen Àr en del i den nationella innovationsstrategin som innefattar en offensiv agenda för att stÀrka utvecklingsförmÄgan och innovationskraften i hela det svenska samhÀllet. Tidigare satsningar innefattar resursförstÀrkningar till bland annat industriforskningsinstituten, innovationscheckar och coacher, test och demonstrationsanlÀggningar och innovationskontor pÄ universitet.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2