Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© tom_schmucker dreamstime.com Komponenter | 11 september 2014

Även Fingerprint Cards vd misstänkt för insiderbrott

Det är en riktig härva som svenska teknologi-bolaget Fingerprint nu befinner sig i. Både en tidigare styrelseledamot och bolagets vd är nu under utredning för insiderbrott. Aktien störtdök på torsdagsmorgonen.
Med anledning av gårdagens händelser och utveckling släpper Fingerprint Cards idag följande uttalade:

”Fingerprint Cards bekräftar att en tidigare styrelseledamot och aktieägare i bolaget är under utredning för grovt insiderbrott. Därutöver är även bolagets vd under utredning för grovt insiderbrott. Den uppkomna situationen är djupt beklaglig och vi ser naturligtvis mycket allvarligt på de misstankar som nu riktats mot bolagets vd och den tidigare styrelseledamoten.

Fingerprint Cards har från första stund samarbetat med Ekobrottsmyndigheten i deras utredning och har beslutat att parallellt starta en intern utredning. I anledning av den uppkomna situationen och i avvaktan på resultatet av den pågående utredningen har styrelsen och vd i samråd beslutat att Jörgen Lantto tillsvidare träder in som tillförordnad vd."

Dagens Industri skriver att Fingerprints aktiekurs stördök. När den åter öppnades för handel på torsdagsmorgonen sjönk aktien med 25 procent på fem minuter.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2