© yuriy chaban dreamstime.com Elektronikproduktion | 08 oktober 2014

Alcatel-Lucent säljer av verksamhet

Ericssons konkurrent Alcatel-Lucent säljer nu av verksamheten Alcatel-Lucent Enterprise till kinesiska China Huaxin Post & Telecommunication Economy Development Center.
Köpet går loss på 202 miljoner euro eller 1,84 miljarder svenska kronor enligt dagens kurs. Alcatel-Lucent behåller dock 15 procent av ägandet i enheten. Enterprise-grenen arbetar med kommunikations- och nätverkslösningar för företag och har fler än 500'000 globala kunder.

Avyttringen sker i enlighet med den plan som bolaget tidigare har lagt fram och som syftar till att stärka den ekonomiska ställningen samt renodla verksamheten. Enligt planen ska Alcatel-Lucent specialisera sig på IP, Moln och Ultra Broadband. Ungefär en miljard euro i kostnadsbesparingar vill man också uppnå samtidigt som man planerar att sälja av tillgångar för ungefär samma summa fram till slutet av 2015.

China Huaxin Post & Telecommunication Economy Development Center är ett industriell investmentbolag som letar efter tillväxtmöjligheter inom informations- och kommunikations-sfären.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-2