© alterfalter dreamstime.com Elektronikproduktion | 09 oktober 2014

Kitron får order från Kongsberg

Kontraktstillverkaren Kitron, med bas i Norge, har fått en order värderad till runt 51 miljoner norska kronor från försvarsföretaget Kongsberg.
Ordern gäller Kongsbergs RWS-system för radiostyrning av vapen. Det är Kitrons amerikanska dotterbolag Kitron Inc som fått beställningen från Kongsberg Defence & Aerospace AS. Ordern är relaterad till CROWS-programmet i USA och inkluderar leveranser av elektroniska moduler.

Produktionen kommer att ske i amerikanska Johnstown och norska Arendal. Leveranserna startar tidigt nästa år och fortgår över 2015.

Samtidigt med den nya ordern har Kitron fått information om att delar av den order som offentliggjordes i december 2012, för leverans under 2014 och 2015, kommer att förskjutas något i tiden. Leveranserna för denna order har redan börjat men den huvudsakliga volymen kommer att läggas framåt i tiden till den andra halvan av 2015 och till 2016.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-07-18 17:55 V10.0.0-2