© luchschen dreamstime.com Elektronikproduktion | 22 oktober 2014

Powercell ska utveckla för elfordon

Energimyndigheten har beviljat PowerCell ett bidrag på 7 miljoner kronor, för att i ERA-NET projektet MoRE Zero utveckla ett bränslecellsystem för användning som en Range Extender för elfordon.
PowerCell kommer med hjälp av ett beviljat bidrag från Energimyndigheten på 7 miljoner att utveckla en vätgasdriven Range Extender för elfordon baserad på bränslecellsteknik.

För stödet från Energimyndigheten ska PowerCell tillsammans med partners i MoRE Zero-konsortiet utveckla och demonstrera en bränslecells-Range Extender för befintliga elfordon för att kunna kombinera nollemission med lång körsträcka. Som en del i detta projekt kommer Powercell att utveckla ett modulärt och skalbart bränslecellssystem i storleksordningen 20-25 kW, baserad på Powercells bränslecellsteknologi. Bränslecellsystemen skall integreras och demonstreras i tre olika typer av elfordon av andra partners inom projektet.

MoRE Zero konsortiet består av partners från 4 länder som har gått samman i ett ERA-NET-projekt för att utveckla ett modulärt Range Extender-koncept som kan användas i en rad olika fordon, baserar på Powercells bränslecellsteknologi. Partners i projektet är:

- IDIADA, Spanien
- Triphase, Belgien
- Hexagon Studio, Turkiet
- E-Trucks Europe, Belgien

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-1