© elena duvernay dreamstime.com Elektronikproduktion | 28 oktober 2014

RUAG Linköping uppgraderar Maxus styr-System

RUAG Space i Linköping har fått ett kontrakt av Swedish Space Corporation (SSC) för att uppgradera styrning, navigering och kontroll-system för Maxus Sounding Rocket.
RUAG Space Linköpings uppgradering för forskningsuppdraget Maxus 9 microgravity ska göras för att förse uppdraget med den senaste typen av utrustning tillgängliga för den här typen av system – och därigenom ge fjärde generationens status.

Rent konkret innebär det här att den nya utrustningen är mindre och lättare än den gamla tack vare den nya tröghetsnavigeringssensorn (inertial Measurement Unit) och mycket mer effektiv batteriteknik. Mindre storlek innebär att det är möjligt att integrera RUAG-systemet samt Telemetri & Telekommando-utrustning i en och samma nyttolast i stället för två. Det nya systemet kommer att levereras sent 2014.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-2