Annons
Annons
Komponenter | 22 april 2002

Cypresskrets godkänd av USB-IF

Cypress Semiconductors SIE-krets (Serial Interface Engine) EZ-USB SX2 har genomgått USB Implementers Forums hela testsvit och kommer att inkluderas i USB-IF Integrators List.
Det innebär att SX2 har klarat de hårda specifikationerna för mycket snabba gränssnittskretsar.

Kretsen består av en USB 2.0 transceiver, en höghastighets-PLL, en intelligent SIE, 4 kByte FIFO-minne och ett enkelt lokalbussgränssnitt. Den tar hand om USB-rutinerna så att mikrocontrollern kan ägna sig åt själva periferiapplikationen. "Intelligensen" i SIE-kretsen innebär att periferikonstruktören inte behöver lära sig USB-protokoll för att kunna bygga in USB-kapabiliteten i sina produkter för att göra det lättare att uppgradera mängder av periferiapplikationer, t.ex. skannrar, skrivare, nätverksenheter och digitala kameror till 480 Mb/s USB.

Buffrarna i kretsen kan vara konfigurerade som dubbel, trippel eller quad, så att prestanda kan anpassas till applikationen. Det är också möjligt att välja mellan 8- och 16-bit datavägar.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-10 09:20 V11.5.0-1