Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© aydindurdu dreamstime.com Elektronikproduktion | 12 mars 2015

Fyra bolag kommenterar Saudi-affären

Evertiq har varit i kontakt med fyra stycken produktägande bolag; ABB, Ericsson, Saab och Sensys Traffic om vad de ser för påverkan i nuläget.
Det är i dagsläget svårt att veta exakt vad konsekvenserna blir för den svenska industrin med anledning av det uppsagda avtalet med Saudiarabien. Evertiq har varit i kontakt med fyra stycken svenska bolag som kommenterar läget.

Telekomjätten Ericsson hälsar genom pressavdelningen att:

”Saudiarabien och Mellanöstern är en viktig marknad för Ericsson. Under 2014 ökade vår försäljning i Mellanöstern med 22 procent till totalt 21,3 mdr kr. Vi vill i nuläget inte spekulera i vad det nu uppsagda samförståndsavtalet mellan Sverige och Saudiarabien får för konsekvenser för Ericsson.”

Försvarsföretaget Saab är mer återhållsamma. Press Officer Sebastian Carlsson säger att de vill vänta och se vart allting landar innan de lämnar några officiella kommentarer på skeendet och hur det kan komma att påverka Saabs verksamhet.

Sensys Traffic hälsar genom Kjell Lundgren, vice president sales, att det inte är någon positiv nyhet i sig men att det är omöjligt att uttala sig om exakt vart det här kommer att landa.

ABB:s presschef Christine Gunnarsson säger:

”Vi stöder det öppna brev som publicerades i Dagens Nyheter den 6 mars undertecknat av 31 svenska företagsledare. Saudiarabien är en viktig marknad för ABB-koncernen och ABB Sverige. Vi stödjer Saudiarabiens infrastrukturutveckling med ABB:s produkter och tjänster samtidigt som vi säkrar arbetstillfällen i Sverige och i andra länder. Som ett globalt företag med huvudkontor i Zürich i Schweiz verkar vi i länder med olika kulturella och politiska system. Vi strävar efter att säkerställa högsta standard för våra medarbetare och kunder över hela världen samtidigt som vi följer nationella och internationella lagar och normer.”

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-25 11:14 V9.5.0-2