Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 02 maj 2002

Teleca i samarbete med Volvo

Teleca hjälper Volvo personvagnar säkra idéerna med hjälp av Anotofunktionalitet.
Teleca har fått i uppdrag att införa Anotokonceptet vid Volvo personvagnars fabrik i Olofström. Inledningsvis genomförs ett pilotprojekt med tre användare. Syftet är att korta ledtider och att ytterligare kvalitetssäkra verksamheten.

Anoto har skapat en global de facto-standard för digitalt papper. Konceptet lanserades nyligen kommersiellt i Sverige och gör det möjligt att skicka handskriven text över mobiltelenätet. Allt som behövs är en digital penna, vanligt papper med Anotomönster samt en mobiltelefon.

Ett av de första kundprojekten i världen genomförs nu hos Volvo Personvagnar AB. Det är Teleca som anpassar Anotokonceptet efter kundens behov och förutsättningar. Syftet är att kapa ledtider och kvalitetssäkra uppgifter som ofta görs "i flykten", långt ifrån skrivbord och datorer. I dag hamnar utkast och skisser ofta i anteckningsböcker och på lösa lappar. Anotofunktionalitet säkrar att idéerna direkt kommer dit de ska - ingenting riskerar att försvinna på vägen.

- Vi ser stora möjligheter med Anotofunktionalitet och vill gärna pröva den i verkligheten, säger teamledare Nils-Göran Friström på Volvo personvagnar. Projektet sätts i drift till sommaren och pågår ett par månader. Därefter utvärderar vi erfarenheterna innan vi bestämmer hur vi kan gå vidare.

- Med Anotofunktionalitet skickar pennan all information som en bild till mottagaren, säger Lars Kruuse som är affärsområdeschef på Teleca Software Solutions. Här tar Teleca fram en funktion där halva pappret är avsett för ritningar och halva för text. En teckentolk gör det möjligt att direkt överföra den handskrivna informationen som text, i pilotprojektet i form av ett e-postmeddelande. I ett senare skede är tanken att det ska integreras med kundens interna system.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-2