Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 06 maj 2002

Teleca köper Erda

Teleca stärker ledande position inom Life Science och förvärvar Erda med 30 medarbetare.
Teleca har förvärvat IT-konsultbolaget Erda Technology som har spetskompetens inom inbyggda system och kommunikationslösningar. Genom förvärvet stärker Teleca sin ledande position inom Life Science, som är ett prioriterat område för Teleca.

Erda, som tidigare ingick i Bure Equity, införlivas med Telecas dotterbolag i Uppsala och Linköping.

- Detta är intressanta regioner som har omfattande högteknologisk industri. Teleca har dessutom ett utvecklingscentra inom Life Science i Uppsala, där den medicinska och biotekniska forskningen är stark och dynamisk. Förvärvet innebär att vi stärker vår position ytterligare inom området och att vi får ett mer komplett tjänsteutbud, säger Thomas Pantzar, vVD på Teleca.

I Linköping levererar Teleca tjänster inom teknisk systemutveckling och har stark kompetens inom elektronik- och programvaruutveckling. Genom förvärvet av Erda stärks kompetensen på mjukvarusidan ytterligare.

I förra veckan tog även Teleca över ett FoU-center från Ericsson i Frankrike. "Vi förväntar oss att samarbetet med Ericsson kommer att utvecklas vidare", sa Telecas VD Nick Stammers på en analytikerträff i morse. Ericsson är Telecas enskilt största kund. Teleca har hittills tagit över 188 konsulter i Frankrike från Ericsson. Man räknar med att kunna ta fler outsourcingavtal i Frankrike under året.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2