Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© dirk ercken dreamstime.com Komponenter | 27 maj 2015

Thomas Säwensten tillbaka med Koa

Thomas SÀwensten Àr kÀnd i branschen genom tidigare arbete pÄ komponentsidan. Och nu kommer han att arbeta med Koa pÄ den nordiska marknaden.
Thomas SÀwensten Àr kÀnd frÄn tiden dÄ han arbetade hos Avnet Abacus och satt som ordförande i SE-sektionen för Elektronikkomponenter hos Svensk Elektronik. För nÄgot Är sedan sökte han nya utmaningar och nu Àr han tillbaka i branschen genom sitt egna bolag, SÀwensten Sales & marketing AB. HÀr kommer han att verka som agent för komponenttillverkaren Koa (och kanske senare för kompletterande leverantörer.)

Koa arbetade tidigare med Elektronikgruppen som distributör för Norden men har nu förÀndrat sin strategi för att bli mer nischade.

– Jag kommer att vara min egen. Det Ă€r ett agentavtal som jag skrivit med Koa och det innebĂ€r att jag blir deras sĂ€ljare i Norden och Baltikum, samt att jag arbetar med Koas distributörer. De Ă€r i huvudsak fyra stycken i denna region, TTI, Rutronik, Future och Elfa.

Koa Àr starka pÄ den passiva komponentsidan och det största segmentet Àr chipmotstÄnd. Traditionellt har Koa varit stora inom telekom. Sedan har bolaget ett ökat fokus pÄ mer nischade specialprodukter som exempelvis LTCC. Dessa enheter av keramiskt substrat har integrerade ledningsbanor och motstÄnd vilket gör dem kompakta. Lösningarna anvÀnds bland annat pÄ sensormarknaden och i den medicinska industrin.

Vad tar du med dig in i det nya jobbet frÄn tidigare anstÀllningar?

– Jag har varit 35 Ă„r i branschen och jag vet att den utvecklas hela tiden. Nu har jag varit borta en stund och nĂ€r man kommer tillbaka ser man redan att det Ă€r massor som har hĂ€nt. Det Ă€r intressant att följa den utvecklingen. Det jag tar med mig Ă€r vikten av kommunikation, bĂ„de mellan mig och kunder, mig och tillverkaren och mig och distributörer. Jag Ă€r sĂ„ att sĂ€ga spindeln i nĂ€tet. Sedan har jag ocksĂ„ en teknisk bakgrund sĂ„ jag kommer lĂ€gga en del fokus pĂ„ Koas unika sortiment av produkter.

– I fokus ligger mycket automotive och industri. DĂ€r finns det ocksĂ„ olika utmaningar att möta. Automotive arbetar med volym och höga krav pĂ„ funktion. Industri Ă€r mera spritt och brett med kravbilden. Sedan minskar telekomsidan i den hĂ€r regionen men det finns fortfarande mycket utveckling med behov av produkter.

Koa har ett 40-tal personer anstÀllda i Europa och centrallagret ligger i Tyskland.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-12 18:25 V11.10.11-2