Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© arkadiusz weglewski dreamstime.com Komponenter | 29 maj 2015

Fingerprint arbetar med Google

Svenska sensorföretaget Fingerprint Cards har hjÀlpt Google i utvecklingen av fingeravtrycks-sensorlÀsare.
Under Google I/O som gick av stapeln igÄr och idag visar Google upp nya kapaciteter för utvecklare med den kommande Android-versionen Android M. HÀr inkluderas ocksÄ plattformsstöd för fingeravlÀsningsteknolog, nÄgot som ska lÄta apputvecklare anvÀnda kompatibel hÄrdvara för att identifiera och verifiera anvÀndaren.

Fingerprint har samarbetat med Google genom att tillhandahÄlla prototypenheter baserade pÄ sensorerna FPC1020 och FPC1025. FPC har stött och samarbetat med Google frÄn utveckling till integration av fingeravtryckssensorns funktioner i Android M.

Vd Jörgen Lantto kommenterar:

”Genom att införliva fingeravtrycks-sensorteknik i Android M tar Google ett stort steg mot ett mer sĂ€kert och bekvĂ€mt sĂ€tt för anvĂ€ndar-identitetskontroll. Detta kommer att sporra till ytterligare innovation genom app-utvecklare, förbĂ€ttra anvĂ€ndbarheten av Android-enheter och pĂ„skynda marknadstillvĂ€xten för fingeravtryckssensorer. Vi Ă€r mycket glada över att ha stött Google i deras arbete med att utveckla och integrera fingeravtryckssensor-kapacitet i Android M.”
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-2