Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 07 maj 2002

IVF i nytt samarbete

För att stödja utvecklingsföretag att utveckla pålitliga, producerbara elektronikprodukter har IVF, SINTEF och DELTA skapat LTD, Lean Technology Development.
LTD är ett samarbete mellan tre nordiska forskningsinstitut, IVF i Sverige, SINTEF i Norge och DELTA i Danmark. Detta samarbete har en resurspol på över 2000 forskare, ingenjörer och tekniker vilket medför en unik kunskapsbredd som kan kombineras för att passa kundens önskemål. Detta kan även ske i samarbete med flertalet stora laboratorier som täcker allt från prototyptillverkning till accelererad testning som HALT/HASS.

Affärsidén är att stödja företag att utveckla pålitliga och producerbara elektronikprodukter snabbare och billigare i syfte att stärka deras konkurrenskraft. Denna gemensamma kunskapsbank kombinerat med lång erfarenhet gör att LTD kan stödja kunden från produktidé fram till högvolymproduktion.

LTD ska hjälpa till att minska utvecklingstiden genom rätt val av material och byggsätt. Man ser till att det produceras tillförlitliga produkter samt ökar livslängden på dessa. LTD ser även till att minska kassationen genom förbättrad kvalitet, mindre dyrbara kundreklamationer vilket stärker varumärket samt högre producerbarhet vilket minskar produktionskostnaden. Detta ska enligt IVF medföra att produktkostnaden blir betydligt lägre vilket leder till att dessa går att producera i Norden.

Målgruppen för LTD är främst företag inom telekommunikation, medicin och biomedicin, sensorer samt tillverkare av elektronik i svåra driftsmiljöer som fordon, offshore, rymd och militär. "Vi stödjer även kontraktstillverkare gentemot dess kunder, men fokuserar främst på utvecklingsföretag", säger Ola Johansson, ansvarig för LTD hos IVF.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Läs även
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-1