Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 08 maj 2002

Ny elektronisk parkeringsbroms

SKF och PACIFICA skriver avtal om gemensam utveckling av elektroniskt styrd parkeringsbroms.
SKF och PBR Australia, som ingår i Pacifica Group Ltd., har beslutat att tillsammans utveckla en elektrisk version av PBR:s parkeringsbroms "Banksia".

Avtalet innebär en kraftsamling av SKF:s expertis inom fordonsmekatronik och intelligenta elektromekaniska ställdonsenheter och PBR:s teknologi för parkeringsbromsar. PBR är leverantör av olika lösningar för parkeringsbromsar i aluminium till fordonsindustrin.

Teknologin bakom den elektroniskt styrda parkeringsbromsen betyder att föraren kan "dra åt" bromsen genom att trycka på en knapp. Med denna knapp kan föraren välja mellan antingen gradvis ökande bromsverkan, eller enbart "på" eller "av". En elektrisk signal skickas från omställningsknappen till den intelligenta elektromekaniska ställdonsenheten. Denna enhet rör sig mot varje enskild bromstrumma och lägger på bromskraft, under fortlöpande kontroll genom intelligenta, integrerade sensorer och elektronik. Genom denna elektroniska kontroll underlättas också den automatiska funktionen hos parkeringsbromsen, vilken hjälper föraren när hon eller han ska starta i backar eller vid trafikljus.

- SKF:s teknologi är mer avancerad och mer lämpad för Banksia än de andra, jämförbara tekniska lösningar som finns tillgängliga idag. Genom att kraftsamla våra gemensamma resurser kan vi snabba på utvecklingen av en elektrisk Banksia och göra den tillgänglig för marknaden betydligt fortare än om vi hade arbetat ensamma, säger Pacificas VD John MacKenzie.

- Samarbeten där man kombinerar företags individuella och kompletterande teknologi och expertis erbjuder stora fördelar när det gäller att få till stånd snabb utveckling fram till kommersialisering. Tillsammans med PBR har vi en perfekt möjlighet att få fram elektroniskt styrd teknologi för parkeringsbromsar till marknaden i en nära framtid, kommenterar Tom Johnstone, chef för SKF Automotive Division.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-2