Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© tom schmucker dreamstime.com Elektronikproduktion | 02 juli 2015

Electrolux tar upp fighten mot det amerikanska justitiedepartementet

Electrolux planerade förvÀrv av General Electrics vitvaruverksamhet har stött pÄ lite problem. Det amerikanska justitiedepartementet har meddelat att man avser att försöka stoppa genomförandet av förvÀrvet.
Det var den 8 september i fjol som Electrolux meddelade att bolaget ingÄtt ett avtal om att köpa GE Appliances i USA för 3,3 miljarder USD. Det amerikanska justitiedepartementet menar att genomförandet av förvÀrvet skulle hÀmma konkurrensen pÄ marknaden. Electrolux motsÀtter sig detta och prövningen av det planerade förvÀrvet fortsÀtter nu i en domstolsprocess.

Electrolux anser att förvÀrvet ökar konkurrensen och att konsumenterna fÄr tillgÄng till fler produkter av hög kvalitet och till mer konkurrenskraftiga priser. Som exempel pekar Electrolux pÄ att justitiedepartementets bedömning helt strider mot departementets beslut frÄn 2006 dÄ de godkÀne Whirlpools förvÀrv av Maytag, som vid den tidpunkten var en av Whirlpools största konkurrenter pÄ den amerikanska vitvarumarknaden.

“Vitvaruindustrin Ă€r mer konkurrensutsatt Ă€n nĂ„gonsin”, sĂ€ger Keith McLoughlin, Electrolux VD och koncernchef. “Vi anser att förvĂ€rvet kommer att stĂ€rka innovationskraften mot konsumenten, vilket bĂ„de stĂ€rker industrin som helhet och bidrar till att konsumenternas valmöjligheter ökar vĂ€sentligt.”

Electrolux har redan erhÄllit godkÀnnanden frÄn myndigheterna i Brasilien, Kanada och Ecuador. FörvÀrvet krÀver ocksÄ godkÀnnande frÄn ytterligare nÄgra lÀnder i Latinamerika.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2