Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© stevanovicigor dreamstime.com Elektronikproduktion | 06 juli 2015

Fyra Encubatorbolag får finansiering av Vinnova

Eviwave, Insplorion, Monivent och Tenroc Technologies fÄr finansiering genom Vinnovas utlysning Innovationsprojekt i företag.
– Superkul och positivt att se att fyra av vĂ„ra bolag har fĂ„tt förtroendet och blivit utvalda i den hĂ„rda konkurrensen! De fĂ„r nu möjlighet att genomföra de aktiviteter som krĂ€vs för att ta nĂ€sta kliv mot att kunna lansera sina efterfrĂ„gade produkter, sĂ€ger LinnĂ©a Lindau, VD pĂ„ Encubator.

Vinnovas program Innovationsprojekt i företag riktar sig till företag som har ett innovativt utvecklingsprojekt med internationell marknadspotential. Projekten ska dessutom vara i ett tidigt utvecklingsskede och produkten/tjÀnsten ska vara nyskapande eller vÀsentligt bÀttre Àn vad som redan finns pÄ den aktuella marknaden. De fyra bolagen pÄ Encubator fÄr tillsammans dela pÄ nÀra 2 miljoner kronor.

– Det Ă€r fyra vitt skilda idĂ©er och team som nu fĂ„tt möjlighet att ta nĂ€sta kliv i sin utveckling. De visar bredden pĂ„ de projekt som startas hĂ€r pĂ„ Chalmers, allt frĂ„n mer konsumentnĂ€ra och snabbare affĂ€rer till de lite tyngre teknikerna, som ocksĂ„ tar kliv tillsammans med kunder, sĂ€ger LinnĂ©a Lindau.

Bolagen pÄ Encubator som tilldelas Vinnovamedel Àr:

Eviwave AB, som har utvecklat en tidseffektiv teknisk mÀtplattform för kvalitetskontroll inom tillverkningsindustrin. De tilldelas 467'000 kronor.

Insplorion Sensor Systems AB, som har utvecklat en nano-optisk sensor för effektivare anvÀndning och utökad livslÀngd av fordonsbatterier. De tilldelas 500'000 kronor.

Monivent AB, som har utvecklat utrustning som hjÀlper vÄrdpersonalen sÀkerstÀlla en effektiv och skonsam behandling av nyfödda i behov av andningshjÀlp. De tilldelas 500'000 kronor.

Tenroc Technologies AB, som har utvecklat ett kostnads- och tidseffektivt förstÀrkningssystem för att reparera och uppgradera betongkonstruktioner med förspÀnt kolfiber. De tilldelas 532'000 kronor.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1