Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ginasanders dreamstime.com Elektronikproduktion | 14 juli 2015

Volvo Cars köper 100 procent av Polestar

Volvo Cars har köpt 100 procent av det svenska prestandabilsföretaget Polestar, inklusive varumÀrket Polestar. I fortsÀttningen kommer Polestar att anvÀndas som modellnamn för Volvos sÀrskilda högprestandaversioner.
Polestar kommer fortsÀtta att utnyttja Volvos Twin Engine-elmotorteknik vid utvecklingen av nÀsta generations prestandabilar.

Volvo och Polestar har ett lÄngvarigt samarbete bakom sig. De har arbetat inom motorsport sedan 1996 och har pÄ senare Är undertecknat ett samarbetsavtal för att gemensamt utveckla Polestarversioner av Volvobilar.

Volvo rÀknar med att sÀlja 750 exemplar vÀrlden över av Volvo V60 och S60 i Polestarversion under 2015. FörsÀljningen av Polestarbilar förvÀntas sedan öka till mellan 1'000 och 1'500 bilar om Äret pÄ medellÄng sikt under Volvos Àgarskap.

Inga finansiella detaljer kring affÀren har offentliggjorts. Nuvarande anstÀllda hos Polestar kommer att bli VolvoanstÀllda.

Racingstallet Polestar Racing kommer Àven i fortsÀttningen att kontrolleras av Christian Dahl, den tidigare Àgaren av Polestar, och kommer att byta namn samtidigt som varumÀrket Polestar kommer att skiljas frÄn Christian Dahl.

– Vi Ă€r extremt nöjda med utvecklingen av prestandasamarbetet med Volvo, men i grund och botten Ă€r vi Ă€ndĂ„ ett tĂ€vlingsstall. Nu fĂ„r vi möjlighet att Ă€gna full kraft Ă„t vĂ„r kĂ€rnverksamhet – att utveckla och tĂ€vla med Volvobilar, sĂ€ger Christian Dahl.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1