Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© aydindurdu dreamstime.com Elektronikproduktion | 29 juli 2015

Nytt tullavtal ger nya spelregler för elektronik

Ett ITA-avtal (Information Technology Agreement) kommer att avskaffa tullarna pÄ 201 högteknologiska produkter, skriver ESIA idag.
Avtalet som nÄtts kommer att eliminera tullavgifter pÄ 201 högteknologiska produkter inklusive halvledare sÄsom Multi-component integrated circuits (MCO:er). Avtalet Àr det största sedan 1996 frÄn vilket bÄde företag och kunder tros gynnas, skriver ESIA. Avtalet uppskattas ha ett vÀrde pÄ en biljon euro och ska tÀcka 90 procent av den globala handeln med berörda produkter.

Majoriteten av de nya reglerna kommer att gÀlla tre Är frÄn och med den dag dÄ tillÀmpningen av avtalet startar. Detta förvÀntas bli i juli 2016. De kommande mÄnaderna kommer förhandlingar att pÄgÄ för att fasa ut kÀnsliga produkter och ge industrin tid att anpassa sig till nya spelregler.

”European Semiconductor Industry Association (ESIA) vĂ€lkomnar den överenskommelse som nĂ„tts av regeringarna som varit involverade i förhandlingarna om en utvidgning av ITA, och ser fram emot dess formella ingĂ„ende i december”, skriver ESIA i ett uttalande.

Överenskommelsen omfattar bland annat EU, USA och Kina, samt en rad andra medlemmar i WTO.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1