Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© beatricee _dreamstime.com Elektronikproduktion | 20 augusti 2015

Fredrik Forngren om tiden hos Wintech

Förra veckan meddelade kontraktstillverkaren Wintech att det kommer att bli ett vd-byte. Vi har tagit en snabb pratstund med Fredrik Forngren om Ären som gÄtt.
Fredrik Forngren har arbetat pÄ Wintech i 15 Är. För tvÄ Är sedan tog han över vd-posten efter att Mikael Rehnberg lÀmnat företaget under mitten av 2013.

– Med ett mycket bra 2014 i ryggen sĂ„ beslutade jag mig i vĂ„ras för att jag vill Ă€gna framtiden Ă„t nĂ„gra andra intressanta projekt, sĂ€ger Fredrik Forngren som i dagslĂ€get inte vill gĂ„ in för mycket i detalj gĂ€llande framtiden.

Hur kÀnns det att lÀmna Wintech efter sÄ hÀr mÄnga Är?

–15 Ă„r gĂ„r sjĂ€lvklart inte obemĂ€rkt förbi och svaret pĂ„ den frĂ„gan fĂ„r jag nog först nĂ€r jag lĂ€mnat helt. Just nu kĂ€nns det bra och jag ser fram emot att komma igĂ„ng med mitt nya Ă„tagande. Min plan var att det skulle bli max fem Ă„r pĂ„ Wintech men det blev lĂ€ngre, vilket jag idag Ă€r vĂ€ldigt tacksam för.

Vad tar du med dig för minnen och erfarenheter frÄn Ären?

– Jag har mĂ„nga fina minnen frĂ„n mina Ă„r som inköpschef, marknadschef och som vd. SĂ€rskilt uppbyggnaden av fabriken i Estland och av en vĂ€lfungerande gemensam organisation för enheterna i Fagersta och Tallinn Ă€r en stor erfarenhet för mig och jag Ă€r stolt över att fĂ„ ha varit med pĂ„ den resan. Den lyckade etableringen i Estland tillsammans med satsningen pĂ„ militĂ€relektronik i Fagersta har bidragit till att göra Wintech till ett fortsatt stabilt och vĂ€lmĂ„ende företag.

Fredrik Forngren avslutar:

– Jag vill tacka alla medarbetarna i Sverige och Estland för en mycket bra arbetsinsats och jag önskar Mikael Hidland lycka till med att leda och vidareutveckla Wintech.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-1