Annons
Annons
© saab Elektronikproduktion | 14 september 2015

Saab levererar CBRN-system till Kuwait

Försvarföretaget Saab har levererat ett CBRN-detekteringssystem (Chemical, Biological, Radiological and Nuclear) till en kund i Kuwait.
Saabs AWR-system (Automatic Warning and Reporting) är en modulbaserad lösning för detektering, identifiering, varning, övervakning och rapportering av CBRN-hot. Systemet kan användas på fasta platser, bäras med av personal eller monteras på fordon. Saabs AWR-system har integrerad programvara som ger tidiga förvarningar till enheter och personal ute på fältet.

Kuwait har tagit emot ett CBRN AWR-system med enheter för mobil detektering och övervakning, plus stationära detekteringsenheter för kemisk och radiologisk övervakning. I systemet ingår ett kontrollcenter som övervakar hela systemet dygnet runt.

– Den här internationella kunden bekräftar att Saabs CBRN-lösningar är marknadsledande och att vi skapar nya affärsmöjligheter. Leveransen sker till en internationell referenskund för vårt CBRN AWR-system och består av integrerade mobila och stationära system. Det bådar gott för Saabs möjligheter att utöka verksamheten och stärka företagets ställning inom CBRN-området. Trenden inom CBRN-området är att länder går från fristående lösningar till helt integrerade CBRN-system och fordon, säger Nils Erik Lindblom, marknads- och försäljningschef för CBRN inom affärsenhet Land på Saabs affärsområde Support and Services.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2