Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© saab Elektronikproduktion | 14 september 2015

Saab levererar CBRN-system till Kuwait

Försvarföretaget Saab har levererat ett CBRN-detekteringssystem (Chemical, Biological, Radiological and Nuclear) till en kund i Kuwait.
Saabs AWR-system (Automatic Warning and Reporting) Àr en modulbaserad lösning för detektering, identifiering, varning, övervakning och rapportering av CBRN-hot. Systemet kan anvÀndas pÄ fasta platser, bÀras med av personal eller monteras pÄ fordon. Saabs AWR-system har integrerad programvara som ger tidiga förvarningar till enheter och personal ute pÄ fÀltet.

Kuwait har tagit emot ett CBRN AWR-system med enheter för mobil detektering och övervakning, plus stationÀra detekteringsenheter för kemisk och radiologisk övervakning. I systemet ingÄr ett kontrollcenter som övervakar hela systemet dygnet runt.

– Den hĂ€r internationella kunden bekrĂ€ftar att Saabs CBRN-lösningar Ă€r marknadsledande och att vi skapar nya affĂ€rsmöjligheter. Leveransen sker till en internationell referenskund för vĂ„rt CBRN AWR-system och bestĂ„r av integrerade mobila och stationĂ€ra system. Det bĂ„dar gott för Saabs möjligheter att utöka verksamheten och stĂ€rka företagets stĂ€llning inom CBRN-omrĂ„det. Trenden inom CBRN-omrĂ„det Ă€r att lĂ€nder gĂ„r frĂ„n fristĂ„ende lösningar till helt integrerade CBRN-system och fordon, sĂ€ger Nils Erik Lindblom, marknads- och försĂ€ljningschef för CBRN inom affĂ€rsenhet Land pĂ„ Saabs affĂ€rsomrĂ„de Support and Services.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-2